Италианският производител Iveco Defence Vehicles, който е дъщерно дружество на

...
Италианският производител Iveco Defence Vehicles, който е дъщерно дружество на
Коментари Харесай

Италианска фирма инвестира €50 милиона в завод за военни камиони в Румъния

Италианският производител Iveco Defence Vehicles, който е дъщерно сдружение на групата CNH Industrial, е почнал строителството на новата си база за военни камиони в Румъния.

Заводът ще се намира в град Петрещ, а инвестицията в него е в размер на 50 милиона евро или 59,1 милиона $. Това излиза наяве от известие на румънското държавно управление, представено от уеб страницата SeeNews.

Според проектите на компанията фабриката, ситуирана на 9000 квадратни метра, ще има потенциал от към 440 камиона на година.

" Тази инвестиция на стойност от жестоко 50 милиона евро на първия стадий от ще отвори 200 работни места в производството и още редица други индиректно при локалните снабдители ", разяснява министър-председателят на Румъния Лудовик Орбан.

През януари Iveco Defence Vehicles разгласи, че ще достави 942 военни камиона на Румъния. Това е част от по-мащабно съглашение за закупуването на общо над 2900 такива за потребностите на румънската войска.

Първите от тях ще бъдат доставени в границите на идващите 4 години. Според съглашението доставките включват модели 4x4, 6x6, 8x8 и 8x8 Prime Mover, от които една трета ще бъдат с бронирана кабина.

CNH Industrial е италианска група, която оперира в 180 страни по света и има 66 завода с над 64 000 чиновници. Тя е профилирана в създаването на разнородни по тип артикули. Неин главен акционер е капиталовата компания Exor, която от своя страна е следена от една от най-богатите семейства в европейската страна - Аниели.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР