Италианският президент Серджо Матарела започна вчера консултации с основните политически

...
Италианският президент Серджо Матарела започна вчера консултации с основните политически
Коментари Харесай

Италианският президент започна консултации за формиране на ново правителство

Италианският президент Серджо Матарела стартира през вчерашния ден съвещания с главните политически водачи на страната за образуването на ново държавно управление след оставката на премиера Джузепе Конте, съобщи Франс прес.

Той се срещна с ръководителите на двете камари на Народното събрание. Днес и на следващия ден Матарела ще беседва с представители на главните партии.

Съюзът на партиите от десницата и крайната десница - "Форца Италия " на Силвио Берлускони, "Лига " на Матео Салвини и "Италиански братя " на Джорджа Мелони, ще изпрати обща делегация при президента.

Конте подаде оставка във вторник, защото не съумя да събере ново парламентарно болшинство след отдръпването на дребната партия "Италия Вива " на експремиера Матео Ренци.

Конте обаче се надява да получи нов мандат от Матарела, с цел да опита да сформира държавно управление, което ще е третият му кабинет от 2018 година, и да задейства проект от над 200 милиарда евро за предоставяне на подтик на засегнатата от пандемията стопанска система, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР