Италианският премиер Джузепе Конте и здравният министър Роберто Сперанца подписаха

...
Италианският премиер Джузепе Конте и здравният министър Роберто Сперанца подписаха
Коментари Харесай

Италия втвърдява мерките срещу COVID-19

Италианският министър председател Джузепе Конте и здравният министър Роберто Сперанца подписаха декрет за сгъстяване на ограниченията против ковид през идващите 30 дни, заяви през днешния ден в. "Кориере каузи сера ", съобщи ТАСС.
С указа се понижава работното време на заведенията за хранене и питейните заведения, които ще затварят към този момент в среднощ. От 21 ч. нататък се не разрешава потреблението на питиета от клиенти, които не са седнали на маса.
До 30 души ще могат да вземат участие в частни церемонии, да вземем за пример сватби. Спират се всички надпревари на непрофесионални спортисти, участващи в отборни игри. Все още е позволено обаче да работят спортните обекти, да се организират конгреси и културни прояви, в случай че участниците са до 200 в закрити пространства и 1000 - навън.
Здравните управляващи позволяват карантината да се понижава от 14 на 10 дни, в случай че човек е имал контакти със инфектиран или даже самичък се е заразил, само че няма признаци. За удостоверение, че е излекуван, към този момент е задоволителен един негативен тест, а не два.
Властите предлагат на италианците да се откажат от огромни фамилни празненства и срещи с другари, в които е най-добре да не вземат участие повече от шест души.
Хората в цялата страна са задължени още от предходната седмица да носят маски даже навън. Изключения се позволяват за деца под 6 години, лица с противопоказания и спортисти. Предвидени са санкции за непоставяне на маски от 400 до 1000 евро.
Втвърдяването на профилактичните ограничения цели да се избегне въвеждането на нова общонационална карантина. Властите твърдят, че няма отново да афишират цялостна изолираност и ще подсигуряват продължение на образователните занятия.
Денонощният растеж на новите случаи на COVID-19 в Италия е достигнал близо 6000 - съвсем колкото в разгара на пандемията през март-април, когато обаче са се правили четворно по-малко проби (30-40 000 против близо 130 000). От началото на пандемията в страната са регистрирани повече от 340 000 инфектирани, над 36 000 от тях са умряли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР