Италианският премиер Джузепе Конте, че всички търговски обекти в Италия

...
Италианският премиер Джузепе Конте, че всички търговски обекти в Италия
Коментари Харесай

Италия спира цялата търговия, ще работят само аптеките и магазините за хранителни стоки

Италианският министър председател Джузепе Конте, че всички търговски обекти в Италия ще бъдат затворени най-малко до 25 март, като се изключи магазините за хранителни артикули и аптеките, в опит да се овладее разпространяването на новия ковид, предадоха Франс прес и Ройтерс.

В телевизионно послание Конте сподели, че компаниите би трябвало да затворят всички отдели, които не са решаващо значими за производството им.

Затварят се всички магазини, козметични салони, питейни заведения и заведения за хранене. Фирмените столови може да останат отворени, стига да подсигуряват, че посетителите им могат да стоят на разстояние от минимум един метър един от различен. Доставките по домовете остават позволени.

Общественият превоз ще продължи да работи, както и банките и застрахователните сдружения.

Индустриите и заводите могат да продължат работа при съблюдаване на нужните предохранителни ограничения за отбягване на заразяване.

" Ще можем да забележим резултатите от това огромно изпитание след две седмици ", сподели министър председателят.

Вчера Конте към този момент разгласи карантина върху цялата територия на Италия до 3 април с ограничавания над свободата на придвижване и всеобщи събирания за 60-те милиона италианци. Тогава той увери, че супермаркетите ще бъдат постоянно зареждани и прикани италианците да не се струпват в тях за всеобщо презапасяване.

Италия е втората най-засегната страна от новия ковид след Китай с 12 862 инфектирани и 827 умряли по данни от довечера, отбелязва Франс прес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР