Италианският писател Джовани Додзини пристига в България, за да представи

...
Италианският писател Джовани Додзини пристига в България, за да представи
Коментари Харесай

Италианският писател Джовани Додзини се среща с читатели в София и Пловдив

Италианският публицист Джовани Додзини идва в България, с цел да показа българското издание на най-успешния си разказ - " И Бабукар водеше колоната ", публикуван от " Персей ", в превод на Весела Лулова Цалова. Гостуването му е със съдействието на Италианския културен институт.

На 14 юни от 19 ч. ще бъде премиерата на книгата в Литературния клуб " Перото " в НДК в София. На 15 юни писателят ще гостува във фестивала " Пловдив чете " - събитието с него е от 17,30 ч. в къщата на Верен Стамболян в Стария Пловдив.
Романът " И Бабукар водеше колоната " е спечелил Наградата за литература на Европейския съюз през 2019 година Той е приказка без поука, която се занимава с въпроса за миграцията. Романът споделя без изразителност какво се случва с хората, откакто преплуват морето, приказва за сложния път на интеграцията, за жаждата им да живеят обикновено, както и всичко това, което тази нормалност съдържа: страхове, стремежи, яд, носталгия... И най-после книгата доближава до това изключително поетично влияние, което имат единствено същинските неща в живота и литературата.
Джовани Додзини е роден в Перуджа (1978), където живее до през днешния ден. Работи като публицист и преводач. От 2014 година е член на организационния комитет на " Encuentro " - фестивал, който има за цел да разпространява испанската литература в Умбрия. Автор е на четири книги. Музиката е негова пристрастеност, като постоянно се дефинира като " неуспяла рок звезда ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР