Италианският парламент одобри законопроект, с който се забранява производството и

...
Италианският парламент одобри законопроект, с който се забранява производството и
Коментари Харесай

Италия забрани производството и продажбата на изкуствено месо

Италианският парламент утвърди законопроект, с който се не разрешава производството и продажбата на изкуствено месо, отгледано в лаборатория от скотски кафези. Нарушителите ще бъдат глобявани с от 10 хиляди до 150 хиляди евро. Освен това новият закон не разрешава включването на думи като " пържола ", " колбас " и други наименования на стандартни месни артикули в наименованията на растителните заместители на месото. Италианското държавно управление декларира, че това решение ще отбрани италианските кулинарни обичаи, локалните производители и здравето на хората.

Засега по света има обособени образци за въвеждане на лабораторно отгледано месо. През 2020 година Сингапур стана първата страна в света, която позволи продажбата на изкуствено месо - пилешко от компанията Eat Just. През юни в Съединени американски щати беше издадено първото позволение за продажба на такова месо.

Производителите на стандартно месо се притесняват от конкуренция: предходната година една от най-големите италиански селскостопански асоциации, Coldiretti, стартира акция за възбрана на такова месо. Неговата петиция събра към половин милион подписа и получи поддръжката на няколко хиляди локални и районни администрации в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР