Италианският парламент не избра през първия ден на своя вот

...
Италианският парламент не избра през първия ден на своя вот
Коментари Харесай

Парламентът на Италия не успя да избере на първи вот президент на страната

Италианският парламент не избра през първия ден на своя избор нов президент на страната. Днес се гласоподава още веднъж.

От 1008 депутати и сенатори с право на глас, гласоподаваха 956 и се оправдаха  догатките, че на първия избор няма да бъде определен държавен глава. Резултатът от него е 672 бели бюлетини, невалидни 49, а останалите с най-различни имена като известни публицисти, магистрати, известния футболен вратар Дино Дзоф, артистичния шеф и водещ на фестивала „ Санремо “ Амадеус и други Това, което характеризира първия ден е, че министър председателят Марио Драги се срещна с водачите на главните политически  сили – Джузепе Конте на „ Пет звезди ”, Енрико Лета на Демократическата партия и Матео Салвини на Лига.

Предполага се, че Драги е подготвен да се кандидатира за държавен глава, което не подхожда по разнообразни аргументи на партиите. Въпросът е, че основните парламентарни сили би трябвало да намерят общ език за подобаващ претендент за президент на страната.

В историята на италианската република, единствено двама президенти са били определени на първия избор: Франческо Косига през 1985 година и Карло Адзелио Чампи през 1999 г.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР