Италианският парламент гласува най-големия дългосрочен план за икономическо развитие на

...
Италианският парламент гласува най-големия дългосрочен план за икономическо развитие на
Коментари Харесай

Парламентът на Италия одобри плана за възстановяване от кризата

Италианският парламент гласоподава най-големия дълготраен проект за икономическо развиване на Италия на стойност близо 250 милиарда евро. Преди това министър председателят Марио Драги дефинира проекта като „ решителен за бъдещето на страната “. Най-много пари ще бъдат ориентирани към екологичния преход – 68 милиарда евро.

Парламентът на Италия утвърди Националния проект на държавното управление за възобновяване от рецесията, породена от пандемията за 248 милиарда евро. Той ще бъде показан в Брюксел в петък, 30 април. Първо Камарата на депутатите гласоподава с 442 гласа „ за “, 19 „ срещу “ и 51 „ въздържал се “, след което Сенатът също даде утвърждението си с 224 гласа в поддръжка на документа. Текстът, наименуван „ Италия на следващия ден “, бе показан пред двете камари от премиера Марио Драги.

Той го дефинира като тясно обвързван с бъдещето на страната, има шест съществени точки, разграничени в обширна мрежа от планове: цифровизация, нововъведения, просвета, инфраструктура, устойчива подвижност, обучение и просвета, като за опазването на здравето са планувани над 18 милиарда евро, а най-вече за „ Екологичен преход “ – над 68 милиарда евро. Отделно за Южна Италия са планувани над 80 милиарда евро.

Ще има значими вложения за младежите за претовареност и закупуване на жилище. Като цяло проектът, който включва и редица промени в публичната администрация, фискалната политика и правораздаването, е забележителна крачка за Италия за излизане от рецесията провокирана от пандемията, означават специалисти.

Също в петък проектите си за възобновяване ще предадат в Комисията Германия, Франция и Испания. Берлин ще похарчи 90% от 28-те милиарда евро, които ще получи от Фонда за възобновяване и резистентност за запазване на климата и цифровизация. Германският проект надвишава доста условията на Европейския съюз, съгласно които 37% от средствата би трябвало да бъдат изхарчени за битка против климатичните промени и 20% за цифровизация.

Франция чака 41 милиарда евро от Фонда за възобновяване. На първо място в нейния проект е сложена енергийната успеваемост на постройките, 24% от парите ще отидат за цифровизация на бизнеса, на френските райони и за насърчаване на цифрови умения. Акцент във френския проект е и образованието на младежите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР