Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини поръча да бъде

...
Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини поръча да бъде
Коментари Харесай

Италианският вътрешен министър подготвя закриване на ромските лагери в страната

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини поръча да бъде направен отчет за съществуването на ромски лагери на територията на страната, с оглед възможното им затваряне, съобщи Франс прес.

Салвини, който е и вицепремиер и водач на крайнодясната партия " Лига ", изиска от локалните управляващи да изготвят " отчет за наличието на роми, синти и каминанти (номади) ". Целта е да се удостовери съществуването на незаконни лагери, с цел да се приготви проект за премахването им, заяви вътрешното министерство в официално съобщение.

Местните управляващи имат две седмици, с цел да приготвят поискания отчет.

Синтите и ромите са обичайно номадски етнически групи, които живеят в Европа от епохи. Съветът на Европа прави оценка броя на синтите, ромите и каминантите в Италия на сред 120 000 и 180 000. Съотнесено с цялото население, това е едно от най-ниските нива измежду европейските страни.

Повече от половината от представителите на тези общности имат италианско поданство, работа и жилище, само че обществената им интеграция е комплицирана и враждебните прояви против тях са постоянно събитие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР