Киев разкри заговор на ФСБДвама украински служители по сигурността са

...
Киев разкри заговор на ФСБДвама украински служители по сигурността са
Коментари Харесай

Украински полковници планирали убийството на Зеленски

Киев разкри скрит план на ФСБ

Двама украински чиновници по сигурността са арестувани за присъединяване в скрит план за убийството на президента Володимир Зеленски, заяви Службата за сигурност на Украйна - СБУ. 

Задържаните са полковници от Управлението за държавна защита (УГО), която дава отговор за защитата на държавните лица в Украйна и са работили за Федералната работа за сигурност на Руската федерация - ФСБ.  

„ Контраразузнаването осуети проектите на ФСБ за очистване на президента на Украйна и други представители на висшето военно-политическо управление на страната. Част от мрежата, чиято активност е направлявала ФСБ от Москва, са двама полковници от УГО, които са изнасяли секретна информация на Руската федерация “, се споделя в известието на СБУ. 

Една от дилемите на сътрудниците е била да намерят реализатори измежду защитата на президента.



Отбелязва се, че с изключение на Зеленски групата е възнамерявала да ликвидира и ръководителя на СБУ Василий Малюк, началника на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов и други високопоставени чиновници. Буданов трябвало да бъде премахнат директно преди Великден.

Според информацията, вербуваният сътрудник трябвало да следи придвижването на набелязаните за очистване и да съобщи информация за местоположението им, след което по координатите да бъде нанесен смесен удар с ракети и дронове.  

„ Ограничен брой хора знаеха за тази спецоперация. Терористичният акт трябваше да бъде подарък за Путин във връзка инагурацията му. Не би трябвало са забравяме – врагът е мощен и умел, той не може да бъде подценяван. Ще продължим да работим интензивно, с цел да получи всеки изменник заслужена присъда “, съобщи ръководителят на СБУ Василий Малюк.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР