Италианският министър на икономиката заяви в сряда, че прогнозираният по-слаб

...
Италианският министър на икономиката заяви в сряда, че прогнозираният по-слаб
Коментари Харесай

Министърът на икономиката на Италия очаква по-слаб растеж и по-висок бюджетен дефицит догодина



Италианският министър на стопанската система съобщи в сряда, че плануваният по-слаб стопански напредък следващата година се чака да усили бюджетния недостиг и да забави процеса на намаляването на държавния дълг, само че в това време той още веднъж удостовери уговорката си за осъществяване на благоразумна фискална политика.

В изявление за вестник Il Sole 24 Ore, представено от Ройтерс, министърът Джовани Триа съобщи, че държавното управление преценя, че стопанската система на страната ще нарасне през актуалната година с 1,2%, което би представлявало по-слаба агресия от планувания преди този момент напредък от 1,5 на 100. Той също по този начин чака низходяща проверка и на икономическия напредък през 2019-а година до 1,0% или до 1,1% от предходна оценка за 1,4 на 100.

" Това закъснение на икономическата агресия ще докара бюджетен недостиг от 1,2% като % от Брутният вътрешен продукт през 2019 година ", означи Джовани Триа, до момента в който предходното италианско държавно управление залагаше на недостиг от 0,8 на 100.

Икономическият министър добави, че по-ясна и съответна оценка на недостига ще бъде разполагаем през септември и тя ще зависи от разноските по обслужване на дълга, както и от размера на приходите, или на съкращенията на държавните разноски, които държавното управление ще употребява, с цел да избегне увеличение на налог продажба.

Ройтерс отбелязва, че утежняването на икономическите прогнози би могло да докара до конфликт сред новото антиситемно държавно управление на Италия и Европейската комисия, която следи бюджетните параметри на страните - членки на Европейски Съюз.

Считаният за по-умерен от редица негови сътрудници в държавното управление Джовани Трия обаче означи, че всичките ограничения за промяна, включени в проектите на изпълнителната власт, са " съвместими " с уговорките, които Италия, като член на Европейски Съюз, има във връзка с обществените си финанси.

Той уточни, че по-слабият стопански напредък може да забави процеса на понижаване на държавния дълг, който е вторият по величина в Европейски Съюз след този на Гърция, само че в това време добави, че държавното управление резервира задачата за понижаване на дълга.

Трябва да се има поради, че по-късно през днешния ден ще бъде извършена среща на висши представители на италианското държавно управление, на която ще се разисква бюджета на страната за идната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР