Италианският държавен железопътен оператор има за цел да започне да

...
Италианският държавен железопътен оператор има за цел да започне да
Коментари Харесай

Италианската жп група FS планира високоскоростни връзки между европейски градове

Италианският държавен железопътен оператор има за цел да стартира да предлага високоскоростни железопътни услуги сред някои от най-големите европейски градове, като се възползва от либерализацията на районната мрежа. Ferrovie dello Stato Italiane (FS) желае да сътвори високоскоростна железопътна услуга, която да свързва Брюксел, Амстердам, Париж и вероятно Берлин, с цел да се възползва от разпоредбите на Европейски Съюз, които задължават страните да разрешат конкуренция в своите високоскоростни мрежи, оповестява Financial Times. Вече се създават подробни проекти за свързване на Париж и Барселона.

Карло Паласиано Виламаня, основен интернационален шеф на FS, съобщи пред английското издание, че компанията се интересува от предлагането на трансгранични услуги след влизането в действие на новите ограничения за либерализация през юни 2019 година Правилата проправиха пътя за конкуренция сред частните компании и държавните оператори от прилежащите страни, защото на железопътните групи се позволява да оферират услуги по инфраструктурата в целия район. Целта на този ход е да се разшири пазарът, като влаковете се трансфорат в по-конкурентен вид на полетите на къси дистанции, което е една от най-значимите промени в европейската железопътна промишленост от десетилетия насам.

Това се случва в миг, когато Eurostar, която свързва Обединеното кралство с континента, за първи път се сблъсква с евентуална конкуренция, откакто притежателят на National Express организира диалози с испански индустриални групи за предложение на нова услуга през Ламанша.
Реклама Първи стъпки
Trenitalia, подразделението на FS за употреба на влакове, към този момент е разширило активността си в предлагането на високоскоростни железопътни услуги във Франция и Испания, в това число свързването на Милано и Париж. Но Паласиано съобщи, че компанията се интересува от предлагането на нови услуги в други елементи на Европа, като добави, че маршрутът от Брюксел до Амстердам би могъл да бъде прелъстителен.

" В момента той се предлага единствено от една компания, тъй като те се сляха ", сподели той за маршрута.

Сега единствено Eurostar Group предлага услуги по маршрута след сливането си с Thalys в една компания, следена от SNCF, държавния железопътен оператор на Франция.
" Това е доста известна линия ", споделя Паласиано за маршрута от Брюксел до Амстердам, като прецизира, че сега компанията изследва по какъв начин би могла да бъде възможен сътрудник или участник в тази част на Европа. Реклама В отчет на консултантите от EY от тази година се показва, че основаването на цялостна високоскоростна мрежа, която да свързва най-големите райони и градове в Европа, ще коства 550 милиарда евро.
Проучването на пазара на линиите от Брюксел до Амстердам върви редом с проектите за стартиране на маршрут от Париж до Барселона, споделя мениджърът. " Защо да не продължим и от Париж към източната страна - от Брюксел до Амстердам? ". Като добавя, че компанията вероятно би могла да прави услуги до Берлин.
Очаквания за по-голяма конкуренция
Алберто Мацола, изпълнителен шеф на Общността на европейските железници, лобистка група на най-вече държавни железници, съобщи, че чака по-голяма конкуренция по доста направления. Имаше недоволства, че измененията в железопътния превоз са мудни, за което Мацола упрекна епидемията от ковид по-малко от година след влизането в действие на либерализацията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР