Италианските власти за гражданска защита казаха, че почти осем инча

...
Италианските власти за гражданска защита казаха, че почти осем инча
Коментари Харесай

Петима убити и отнесени коли в Италия, докато бурята Киаран връхлетя цяла Европа

Италианските управляващи за гражданска отбрана споделиха, че съвсем осем инча дъжд е паднал за интервал от три часа от град Ливорно на брега до вътрешната котловина на Муджело и аргументи преливане на речни крайбрежия.

Видеоклипове демонстрират минимум дузина коли, бутнати по наводнен път.

Губернаторът на Тоскана Еухенио Джани сподели, че петима души са починали в бурята, която изляха количество превалявания, невиждано от повече от век.

Изображение: Италиански пожарникари работят в наводнени улици в Тоскана

„ Имаше вълна от водни бомби без казус “, сподели той пред италианския новинарски канал Sky TG24.

Загиналите в Тоскана включват 85-годишен мъж, открит в наводнения партерен етаж на дома си покрай град Прато, северно от Флоренция, и 84-годишна жена, която умря при опит с цел да изтласка водата от вкъщи й в същия регион.

Мишел Файерс: Британец, задържан в следствие за ликвидиране, откакто жена е открита мъртва в дома си в Италия'

Другите жертви бяха двойка, изчезнала покрай град Винчи, и човек в провинция Ливорно.

Италия, наранена от наводнения след бурята Сиаран Изображение: Енза Карфаньо стои в нея наводнен апартамент след бурята Киаран, в Кампи Бизенцио

Поне един човек беше в неопределеност в петък в Тоскана, дружно с пожарникар, който не беше на работа, беше обявено за липсващ в планините на Венето, северно от Венеция.

< p> Други райони бяха в нараснала паника и управляващите предизвестиха, че бурята се насочва към Южна Италия.

Ciaran остави минимум седем души убити, до момента в който опустошава Испания, Франция, Белгия, Холандия и Германия в четвъртък. Бурята опустоши домове, провокира безпорядък при пътешестване и прекъсна електрозахранването на голям брой хора.

Прочетете повече за тази история:
Почвата е наситена - и нова стихия е на път
Буря -поразените поданици споделят, че въздействието е по-лошо от Голямата стихия

С развиването на бурята остави лечебните заведения наводнени в италианските Пиза и Муджело. В цяла Тоскана влаковете и пътищата бяха прекратени и учебните заведения бяха затворени.

Кметът на Прато изрази потрес от силата на наводнението, което опустоши града през нощта. Рано в петък жителите работеха по отстраняването на вредите.

На други места на континента, южната провинция Каринтия на Австрия, която граничи с Италия и Словения, видя вятър и мощен дъжд в четвъртък вечерта, което докара до свлачища, блокирани пътища и прекъсване на тока.

Изображение: Мъж върви по наводнена улица в Campi Bisenzio Изображение: Спасителен екип на пожарната оказва помощ на Карла да избави кучето й Данте от наводнената й къща след бурята Киаран, в Осте, Тоскана

Около 1600 семейства са останали без електричество рано в петък, заяви Австрийската организация за преса.

Междувременно Корсика в Средиземно море се изправи пред извънредно свирепи ветрове със скорост до 87 благи в час в петък.

Повече от половин милион френски семейства са без ток за втори ден, основно в западния район Бретан. Влаковете бяха спрени в няколко региона и доста пътища останаха затворени.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР