Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре пристигат в България

...
Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре пристигат в България
Коментари Харесай

Гала концерти, посветени на великия Енрико Карузо, събират звезди на откритите сцени във Варна и Пловдив

 Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре идват в България при започване на юни за два гала-концерта, отдадени на един от най-бележитите тенори в историята на операта – Енрико Карузо. На 11 юни с " Карузо Гала “ ще бъде открит 12-ия сезон на фетивала " Опера в Летния спектакъл “, а на 12 юни грандиозното събитие ще се реалокира на сцената на Античен спектакъл – Пловдив. Мащабните прояви се реализират от Държавна опера Варна в партньорство с организация Music Art New Imagine – Италия.

Фабио Амилиато е един от най-обичаните италиански тенори през последните десетилетия. Солист със забележителна интернационална кариера и чести участия на най-престижните оперни подиуми – Метрополитън Опера, Ла Скала, Монте Карло, Парижката опера, Японската национално опера в Токия и други, Амилиато е прочут с виртуозните си тълкования на италианския оперен репертоар.

След дебюта му на сцената на Ла Скала през 2019 година, кариерата на тенора Анджело Фиоре се устремява нагоре. Победителят в редица интернационалните състезания и част от фондация " Лучано Павароти “, бързо се утвърждава като едно от новите лица на италианската опера. Гастролите му в Ла Скала не престават, а изявите му на влиятелните оперни подиуми запълват програмата му. Фиоре е чест посетител на оперните театри в Съединени американски щати, Германия, Дания, Хърватия, Нова Зелания, Русия, Япония, Румъния и други

В брилянтния състав от солисти в " Карузо Гала “ място намират три одобрени имена от българската сцена. Златните гласове Иван Момиров, Валери Георгиев и Даниел Дамянов са актьори с интернационално самопризнание и гастроли на най-престижните оперни подиуми в Европа и света.

В репертоара на Енрико Карузо откриваме най-популярните арии на гениалните италиански композитори Верди, Пучини, Росини, Маскани и други. Те ще прозвучат на откритите подиуми във Варна и Пловдив в негова чест в осъществяване на блестящите солисти и оркестъра на Държавна опера Варна, водени от диригента Лоренцо Бизари.

Тенорът, трансформирал света на музиката, е най-записвания артист на времето си. Притежаващ феноменално мощен трагичен тенор, “златогласият магьосник от Неапол " остава в историята на международното певческо изкуство като един от най-красивите оперни гласове и едно от най-високите достижения на италианската певческа школа през ХХ век.

Години след гибелта на Карузо, осъществяванията му не престават да звучат и да въодушевяват новите генерации оперни дарования. През 1986 година композиторът Лучио Дала написва едноименната ария, отдадена на бележития тенор, изпълнена от Лучано Павароти. С неспокойствие чакаме осъществяването на " Карузо “ от петимата звездни тенори в двете церемония вечери, отдадени на него.

Билетите за " Карузо Гала “ към този момент са в продажба. Във Варна може да ги закупите на касите на Държавна опера Варна, ФКЦ, Летен спектакъл Варна и в мрежата на Eventim. В Пловдив пропуските за грандиозния концерт са налични в Билетната каса против Общината и в мрежата на Еventim.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР