Италианските регулаторни органи наложиха на Амазон (Amazon) рекордна глоба в

...
Италианските регулаторни органи наложиха на Амазон (Amazon) рекордна глоба в
Коментари Харесай

Италия удари Amazon с над 1 млрд. евро заради господстващо положение

Италианските регулаторни органи постановиха на " Амазон " (Amazon) рекордна санкция в размер от 1,13 милиарда евро за хипотетична корист с господстващо състояние на пазара, предадоха Българска телеграфна агенция. Това е една от най-големите санкции, налагани до момента на американския софтуерен колос в Европа.

В особено изказване италианският регулатор показва, че Амазон злоупотребява с господстващата си позиция на италианския пазар за посреднически услуги и притиска търговците, настоящи на Amazon.it, да употребяват логистичната услуга Fulfilment by Amazon (FBA).

Регулаторът акцентира, че Амазон е обвързал използването на FBA с набор от изключителни преимущества, в това число и така наречен етикет за отличие (Prime label), който усъвършенства позицията на офертите и усилва продажбите в Amazon.it. " Амазон " пречи на доста търговци да получат етикета, в случай че офертите им не са ръководени през FBA, показва регулаторът.

От Амазон обаче отвръщат, че FBA е " изцяло незадължителна услуга " и болшинството търговци в Amazon.it не се възползват от нея. " Търговците избират FBA, закото тази услуга е комфортна, ефикасна и конкурентоспособна като цена ", показват от Амазон. " Наложената санкция е голословна и непропорционална ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР