Италианските граници ще останат затворени за чуждестранни туристи до края

...
Италианските граници ще останат затворени за чуждестранни туристи до края
Коментари Харесай

Отчайваща новина за туристите в Италия

Италианските граници ще останат затворени за задгранични туристи до края на годината. Това заяви министърът на културата и туризма Дарио Франческини в изявление за „ Република “.

„ Отварянето на границите ще зависи от епидемиологичната обстановка и политиките на всяка страна. Тази година няма да има интернационален туризъм, тъй че проектът е „ пътешестване в Италия “, което планува вложения във вътрешен туризъм “, акцентира той.

В същото време той призна, че музеите и главните туристически обекти, които са затворени поради избухналата зараза от ковид, ще бъдат отворени от май. Франческини разясни, че обекти като Колизеума и Помпей евентуално ще отворят. По думите му ще отворят единствено тези туристически обекти, които приложат ограничения за сигурност.

Всички музеи, изложбени зали и културни институции в Италия са затворени от 8 март. Разхлабването на ограниченията ще стартира от 4 май.

Заразените с ковид в Италия са над 195 000, а умрелите са повече от 26 000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,7 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 190 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет „ Джон Хопкинс “ демонстрират над 2,9 млн. случая и над 203 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 824 000.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР