Италиански политици настояха председателят на Европейската комисия Урсула фон дер

...
Италиански политици настояха председателят на Европейската комисия Урсула фон дер
Коментари Харесай

Италиански политици скастриха Фон дер Лайен заради арогантната ѝ заплаха

Италиански политици настояха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да не се намесва във вътрешната политика на страната, оповестява " Политико ".

Острата им реакция бе подбудена от, че Европа разполага с " инструментите " да се оправи с Италия, в случай че нещата тръгнат в " сложна посока ".

По време на конференция в Принстънския университет по-рано през днешния ден чиновник уточни на шефа на Европейска комисия, че " фигури, близки до Путин ", са измежду претендентите за идните избори в неделя.

" Ще забележим. Ако нещата тръгнат в сложна посока - става въпрос за Унгария и Полша, разполагаме с принадлежности " , съобщи тя.

Коментарът й бе ясна отпратка към способността на Европейската комисия да понижава средствата, отпускани на страните членки, в случай че се смята, че те нарушават върховенството на закона.
 Европейска комисия завоалирано предизвести бъдещите ръководещи в Италия
Европейска комисия завоалирано предизвести бъдещите ръководещи в Италия

Фон дер Лайен даде обещание последици при отклонение от демократичните правила

Миналата седмица Европейска комисия предложи средствата, отпуснати на Унгария, да бъдат орязани със поради корупция - първият сходен случай в 27-членния блок за обезпечаване на по-добра отбрана на върховенството на закона.

Забележката на Фон дер Лайен пристигна единствено ден преди края на предизборната акция в Италия и предизвика гнева на голям брой претенденти.

" Какво е това, опасност? Това е срамна надменност ", написа в Туитър водачът на крайнодясната партия " Лига " Матео Салвини. Той настоя Фон дер Лайен да " почита свободния, либерален и върховен избор на италианския народ ".

Салвини също сподели по италианската телевизия, че " в случай че някой в ​​Брюксел мисли да понижи средствата, които принадлежат на Италия, тъй като Лигата печели изборите, тогава би трябвало да преосмислим тази Европа ". По негови думи това е " институционален тормоз ".

Cos’è, una minaccia?
Vergognosa arroganza.
Rispetti il voto, libero, democratico e sovrano del popolo italiano! Amici di tutti, servi di nessuno.
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi)
Италия е най-големият бенефициент на фонда на Европейски Съюз от последващо потомство - пакет от безплатни средства и заеми за справяне с икономическите провокации след пандемията от COVID-19.

Дори Матео Ренци, другарски настроеният към Европейски Съюз демократичен водач на партията " Италия Вива ", помоли Фон дер Лайен " въобще да не се намесва в италианските вътрешни работи ".

Сигурен съм, че тя ще обясни коментара си, съобщи по-мекият Енрико Лета, който управлява лявоцентристката демократична партия. Той увери италианските гласоподаватели, че " няма изнудване от страна на Европейски Съюз ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР