Италиански медии замесиха България в най-мащабната операция от десетилетия насам

...
Италиански медии замесиха България в най-мащабната операция от десетилетия насам
Коментари Харесай

Има ли връзка между акцията в Калабрия и нелегалния боклук от Италия у нас?

Италиански медии замесиха България в най-мащабната интервенция от десетилетия насам против калабрийската мафия. Арестувани са 334-ма членове на Ндрангета. Според италианската преса, има арестувани и в България. Вътрешният министър Младен Маринов отхвърли да има арести на българска територия. В късния следобяд Министерство на вътрешните работи удостовери за арест на българка в Италия. По неофициална информация, под домакински арест е Живка Танева Димитрова, която обитава отдавна в градчето Сан Онофрио и има малък бизнес. Някои издания откриват връзка сред интервенцията и хванатата преди дни пратка с боклуци в Италия, за която се твърди, че е била предопределена за България.


Зрелищна, огромна и дълго подготвяна. Подобна интервенция против италианската мафия не е имало повече от 30 години.
Никола Гратери, прокурор: Има към 250 страници обвинявания - за принадлежност към мафията, трафик на опиати, убийства, изнудване, лихварство, пране на пари. Иззехме активи на стойност 15 млн. евро.
Арестувани са политици, юристи, счетоводители, чиновници на държавната администрация, предприемачи, някогашни и сегашни ръководители от карабинерите. В интервенцията са взели участие към 3000 души - в това число спецчасти, парашутисти и екипи с кучета.

Разследват се 416 души. 260 от задържаните се намират в пандиза. Останалите са под домакински арест.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи на България: До този миг на територията на България няма осъществени арести по искане на италианските служби.  Министерство на вътрешните работи: Българска гражданка е арестувана при интервенция в Италия Министерство на вътрешните работи: Българска гражданка е арестувана при интервенция в Италия
В късните часове през днешния ден, по интернационалните канали за полицейско съдействие и продан на информация в Министерство на вътрешните работи са получени данни за арестувана при интервенция в...

Някои италиански медии откриват българската диря в тематиката за противозаконните боклуци.

" Кориере дел Умбрия " разгласява засечен телефонен диалог от началото на 2018 година В него босове на два клана разискват благоприятни условия за превозване на боклуци до България.

" Всякакъв тип боклуци, има документи, дават ни парите, можем да си създадем прекрасен бизнес " - разкрива схемата единият от босовете. Независимо, че коментарът на събеседника му е " че това не е елементарно ", босът подканва " Да се откри нещо, тъй като в Италия към този момент не знаят къде да складират отпадъците ".

Преди седмица двамата босове са били арестувани.


Преди десетина години Калабрийската мафия беше считана за една от най-мощните незаконни организации в света, с активи над 55 милиарда $. Според полицейските статистики тя управлява 1/3 от международния пазар с кокаин. Миналата година мафията в Калабрия понесе сериозен удар с ареста на към 90 души.

 Скандал в Народно събрание за вноса на отпадък в България Скандал в Народно събрание за вноса на отпадък в България
В Министерството на околната среда и водите до този миг не е постъпвало заявление за транспорт на боклук с жп превоз от Италия за България. Това з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР