Италиански инженери изобретиха респиратор, който да помага в борбата с

...
Италиански инженери изобретиха респиратор, който да помага в борбата с
Коментари Харесай

Италиански инженери изобретиха респиратор, който да помага в борбата с коронавируса

Италиански инженери изобретиха респиратор, който да оказва помощ в битката с ковид, като отпечатваха клапани благодарение на 3D принтери и модифицираха водолазни маски, тъй че да извършват ролята на обдишватели, пише UniLad.

Докато лечебни заведения по целия свят се задъхват в борбата с пандемията и дефицита на инсталация за интензивно лекуване на пациенти в тежко положение поради ковид, двама италиански инженери са намерили гениално решение.

Кристиан Фракаси и Алесандро Ромаоли работят в новооткрита консултантска компания за инженеринг в Бреша – италиански град, който е под карантина през последните две седмици.

Двамата изобретатели чули, че личният състав на болничното заведение в града им изпитва изострен дефицит на клапани за О2 и въпреки да нямали никакъв опит в това, решили, че желаят да оказват помощ.

Те посетили болничното заведение, с цел да видят въпросните клапани, които свързват пациента с дихателен уред.

“Върнахме се в нашия офис и незабавно започнахме работа. Първите ни няколко опита не съумяха, само че в последна сметка направихме четири копия на прототипа на дребна 3D печатаща машина, която имаме в офиса си ”, описаха двамата изобретатели.

“Въпреки че клапанът може да наподобява като нормално парче пластмаса, той е много сложен; дупката, която пропуща кислорода, е по-малка от един милиметър в диаметър. Ден по-късно се върнахме в болничното заведение и дадохме нашите клапани на един от лекарите, който се зае да ги изследва. Оказа се, че работят и той изиска още 100 бройки. ”

 Фракаси и Ромаоли припомнят обаче, че макар насладата от новото откритие, не трябва да се не помни, че другите вентилатори имат разнообразни условия към клапаните.

Така двамата стигнали до концепцията да модифицират водолазна маска в обдишвател за лечебните заведения, които се нуждаят от в допълнение съоръжение. Тази маска е към този момент на пазара, откакто бе сполучливо тествана на пациент в потребност.

„ Не искламе да се хвалим ”, споделят двамата италианци, „ а да покажем разнообразни благоприятни условия в миг, в който хората се нуждаят… към момента има доста способи сами да помогнете на близките. ”

Източник: Gospodari

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР