Италианската преса я нарича Черната вдовица, а останалият свят научи

...
Италианската преса я нарича Черната вдовица, а останалият свят научи
Коментари Харесай

Черната вдовица на Гучи: По-добре да плачеш в Ролс-Ройс, отколкото да си щастлив на колело!

Италианската преса я назовава Черната вдовица, а останалият свят научи повече за нея поради кино лентата „ Домът на Гучи ”. Тя е Патриция Реджани – някогашна брачна половинка на наследника на стилната династия Гучи – Маурицио, и гарант на неговото ликвидиране.

Патриция прекатурва живота на фамилията в края на предишния век, а събитията са проследени в книгата „ Домът на Гучи: Една същинска история за ликвидиране, полуда, искра и лакомия “ на Сара Г. Фордън, която Ридли Скот употребява като ентусиазъм за своя филм, излязъл през ноември 2021 година В него скандалния облик на Патриция извършва шеметната Лейди Гага.

Патриция се ражда през 1948 година в малко градче край Милано с семейството Мартинели и израства в непретенциозно семейство. Майка ѝ е сервитьорка, а момичето по този начин и не опознава биологичния си татко. Получава обаче известна отплата от ориста, когато неин пастрок става заможният бизнесмен Фердинандо Реджани, който и осиновява Патриция.

С хубост, напомняща тази на Елизабет Тейлър, и значително пари, тя има достъп до елитните обществени кръгове на Милано, където попада на Маурицио Гучи (във кино лентата изигран от Адам Драйвър) – правнук на Гучо Гучи, създателя на стилната къща. Въпреки че бащата на Маурицио, Рудолфо (Джеръми Айрънс) не утвърждава Патриция, като я назовава „ обществена катерачка, която мисли единствено за пари “, това не пречи на двойката да се ожени през 1972 година

Когато среща Маурицио, Патриция може и да няма неговото положение, само че има нещо по-важно – упоритост, обсег и усет към живота, които в последна сметка ѝ изиграват неприятна смешка.

Преди това обаче двамата се любуват на съвсем две десетилетия, белязани от разкош и равнодушие.

Преместват се в Ню Йорк, където заживяват в 800-квадратов пентхаус в " Олимпия Тауър " на " Пето авеню " - подарък от Рудолфо, и водят разхитителен метод на живот с още няколко придобивки – плантация в Кънектикът, вила в Акапулко, Мексико, хижа в швейцарския курорт Сейнт Мориц, 64-метрова яхта „ Креола “ и редица коли, на чиито табели написа „ Мауриция “ – комбиниране от първите им имена. Сред богатите им другари е Джаки Кенеди Онасис, с която постоянно пият коктейли.



Патриция може и да получава семейството Гучи по брачна линия, само че се труди задоволително, с цел да я оправдае. Освен че ражда две дъщери – Алесандра (1977 г.) и Алегра (1981 г.), тя става основен съветник в Gucci и задава посоката на марката, която води до триумфа ѝ през 80-те.

Всичко обаче се трансформира, когато Родолфо умира през 1983 година След неочакваната му гибел неговото само дете Маурицио остава с 50% акции в фамилния бизнес и скоро разочарова Патриция с бизнес решенията си. Репутацията на необикновено сполучливата марка по това време стартира да сe утежнява поради многото фалшификати с нейното лого, появили се на пазара, а наследникът е в непрекъснат конфликт с останалите членове на фамилията, чиито дялове най-после купува.

Междувременно Патриция открива, че Маурицио има връзка с друга жена, и то фамилна другарка на име Паола Франки. Трудностите за лейди Гучи не престават, когато през 1992 година се постанова да я оперират по неотложност поради израстък в мозъка.

Патриция се възвръща бързо и без рискови последствия – като че ли с цел да поеме идващ удар година по-късно. Чашата на търпението ѝ прелива, когато през 1993 година Маурицио взема решение да продаде целия си дял от компанията на стойност 120 милиона $.

„ Бях ядосана на Маурицио за доста, доста неща по това време “, споделя тя в изявление за " Гардиън " през 2016 година

„ Но на първо място това - загубата на фамилния бизнес. Беше неуместно. Беше неуспех. Бях изпълнена с гняв, само че не можех да направя нищо. Той не биваше да ми предизвиква това. “

През 1994 година двойката се развежда, а на идната година Маурицио намира гибелта си. Прострелян е с четири изстрела от наемен палач пред своя офис, пристигайки на работа. На тази съдбовна дата – 27 март 1995 година, в дневника си Патриция записва една-единствена дума – paradeisos (което на гръцки значи " парадайс " ). Адът за Реджани обаче занапред се отваря, въпреки и с малко забавяне.

Две години минават преди против Патриция биват повдигнати обвинявания. Ключовата фигура тук се оказва нейната персонална ясновидка и другарка Джузепина Ауриема (в ролята: Салма Хайек), която оказва помощ да се уреди наемния палач на Маурицио.

Макар че пред другари и кореспонденти по-рано тя споделя, че желае Маурицио мъртъв, по време на процеса Патриция упорства на своята непорочност. Адвокатите ѝ настояват, че „ заканите са били небивалици на жена с психологично разстройство “, написа " Ню Йорк таймс ", само че когато експертна комисия стигна до извода, че Патриция е била „ умствено способена “ по време на правосъдния развой, вдовицата споделя, че ясновидката ѝ Пина Ауриема стои зад всичко.

Независимо дали след интервенцията си Патриция е била повлияна от Ауриема да предприеме този ход и кой непосредствено е поръчал убийството, след дълъг правосъден развой, сбъднат при необятен публичен и медиен интерес, през 1997 година Патриция e наказана на 29 години затвор. Ауриема получава 25, Ивано Савиони – индивидът, свързал дамите с наемника – 26 години. Натисналият спусъка Бенедето Черауло е наказан на пожизнен затвор, а неговият водач Орацио Чикала – на 29 години.

Патриция признава, че е взела участие в заговора, смутена от желанието на брачна половинка си да се ожени за Паола Франки, лишавайки от завещание двете им дъщери.

„ Маурицио ни изоставяше “, споделя тя в документален филм на Discovery+.

„ Той към този момент не искаше да вижда фамилията си. Имахме четири къщи в Сейнт Мориц и той не искаше да даде даже една на дъщерите ми. “



Но това не е всичко – евентуалният нов брак на Маурицио е щял да понижи годишната прехрана от $1,7 млн., която той заплаща на Патриция, на половина. Въпросните $860 хиляди тя разказва като „ купа с леща “.

Неслучайно Маурицио и приятелката му получават закани от нея.

„ Патриция ни преследваше “, споделя Паола Франки пред " Гардиън ".

„ Тя към момента имаше шпиони в кръга на Маурицио и знаеше всичко за нашите проекти, неговите бизнес връзки, всичко. Тя се обаждаше доста пъти, малтретираше го и заплашваше, че ще го убие. “

През 2000 година апелативният съд в Милано понижава присъдата на Патриция на 26 години. Тя отхвърля първото предложение да бъде освободена през 2011 година, откакто научава, че ще би трябвало да работи.

„ Никога не съм работила през живота си и не имам намерение да стартирам в този момент “, споделя тя на юриста си, представена от " Гардиън ".

През годините Патриция става пословична с безпардонните си изявления. Макар да се съгласява, че парите не купуват благополучие, неизчерпаемият ѝ материализъм e увековечен с нейните лични думи: „ По-добре е да плачеш в " Ролс-Ройс ", в сравнение с да си благополучен на колело “.

Избягвайки използването на думата „ пандизчия “ за себе си, излежаните 18 години тя назовава „ престоя ми в резиденция Виторе “, а там се радва на привилегии като тази да се грижи за растения и своя домакински пор на име Бамби.

„ Спях доста “, споделя тя за времето зад решетките, като според от настроението си през годините Реджани споделя пред кореспонденти, че обича или презира пандиза.

След като прекарва 18 години там, Патриция бива освободена през октомври 2016 година, предизвиквайки нова вълна от медиен интерес. Тогава Реджани е наета за съветник по дизайн от Bozart, миланска компания за бижута, като част от стратегия за работа след овакантяване на пандиза.



Един ден снимачен екип се появява в компанията без предизвестие, а кореспондент пита: „ Патриция, за какво нае някого да убие Маурицио Гучи? Защо не го простреля сама? “

Сякаш към този момент без задръжки, Черната вдовица се изпуска: „ Зрението ми не е толкоз положително – не желаех да пропусна “.

Патриция не крие, че би желала да продължи да работи за „ Гучи “.

„ Те имат потребност от мен. Все още се усещам като Гучи - в действителност най-Гучи от всички “, декларира тя пред " Република ".

Според " Телеграф " Патриция в действителност получава над $1 милион годишно от „ Гучи “ по силата на съглашение, подписано през 1993 година Изплащат ѝ се и $22 милиона, насъбрани по време на престоя в пандиза.

Днес Патриция живее в Милано и продължава да бъде съветник на марката Bozart. Често може да бъде забелязана по богаташките улиците на Милано с папагала си на рамо. Над 72-годишна, тя остава също толкоз горда и непримирима, в случай че съдим по изявлението ѝ за кино лентата „ Домът на Гучи “, който излезе през 2021 година.

„ Доста съм раздразнена от обстоятелството, че Лейди Гага играе мен в новия филм на Ридли Скот, без да прояви задоволително внимание и разсъдък да пристигна и да се срещнем “, споделя тя пред италианскят " Анса ".

Тя не крие своята злост, че не е взела участие в плана и твърди, че няма да „ получи и цент от кино лентата “, предават от Entertainment Tonight.

„ Това не е стопански въпрос “, прибавя тя.

„ Това е въпрос на здрав разсъдък и почитание. “

Лейди Гага обаче има друго мнение по въпроса. По тематиката звездата споделя пред Vogue: „ Почувствах, че бих могла да показва заслужено тази история само в случай че погледна към нея с като любопитна жена, придобивайки журналистически дух, тъй че да мога да прочета сред редовете какво се случва в сцените на кино лентата. “

„ Това значи, че никой нямаше да ми споделя коя е Патриция Гучи. Дори Патриция Гучи. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР