Италианската полиция залови дрога за над половин милиард евро. Двете

...
Италианската полиция залови дрога за над половин милиард евро. Двете
Коментари Харесай

В Италия заловиха 2,7 тона чист кокаин за над половин млрд. евро

Италианската полиция залови дрога за над половин милиард евро. Двете колета от над 2,7 тона чист кокаин от Колумбия са били предопределени за Испания.

ITALIA. Two tonnes of cocaine shipment swapped with salt to catch traffickers. Largest drugs haul in Italy in 25 years comes after sting operation involving Colombia and Spainhttps://t.co/nmwFTqzIxy

— SpazianiG (@SpazianiG) February 1, 2019



Огромните количества кокаин са хванати с помощта на съдействието със службите от Колумбия, Англия и Испания, осведоми БТВ.

Първият удар е бил нанесен в сряда, 30 януари, на пристанището в Ливорно. Там дрогата е била укрита в резервоар с други артикули. Количеството е над 2 тона кокаин с извънредно висока непорочност, като цената му се прави оценка на към 500 милиона евро.

Това е най-тежкият удар против наркомафията за последните 25 години.

Две седмици по-рано в пристанището на Генуа карабинерите заловиха друга пратка от 650 кг.

Полицията счита, че цената на дрогата е към 130 милиона евро.

Количеството на хванатия в двете интервенции кокаин е двойно повече от иззетия за цялата 2018 година.

Colombian cartel plot to smuggle cocaine worth $570million into Spain https://t.co/PyYINY4avl

— Daily Mail Online (@MailOnline) January 31, 2019

Каналът е бил проведен от клан на калабрийската мафиотска организация „ Ндрангета ”. И двете колета са били доставени от настоящия в Колумбия „ Клан от Залива ”. Това е относително нова организация, запълнила празнотата в производството на опиати след разбиването на картелите „ Кали ” и „ Меделин ”.

„ Кланът от Залива ” е паравоенна конструкция, която брани с оръжие следените от нея територии с кокаинови плантации от държавната войска и другите наркокартели. Международни специалисти считат, че кланът управлява към 70% от производството на кокаин в страната.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР