Италианската общност в България иска полети от Варна до родината

...
Италианската общност в България иска полети от Варна до родината
Коментари Харесай

Италианците в България скочиха: Искаме директни полети от Варна до Милано и Рим

Италианската общественост в България желае полети от Варна до родината си.

По този мотив е основана анкета в Гугъл от Ренато Витоло и публикувана посредством групите в обществените мрежи от Джузепе Мастросанти, съобщи.

Той е родом е от Рим, само че от 8 години живее във Варна.

Не единствено италианците в Североизточна България, само че и доста сънародници от морската ни столица и околните градове Добрич, Балчик, Каварна, Девня и други сигнализират от доста време, че им липсват полетите до Милано, както и тези до Рим, Болоня, Неапол и други дестинации в Италия.

Инициатори на анкетата са италианци, живеещи в България. Целта е с резултатите от допитването да бъдат осведомени самолетните компании, посолствата и консулствата в Италия и България, с цел да бъдат възобновени директните връзки от Варна. Линк към анкетата

В същото време стотици бургазлии и поданици на Несебър, Поморие, Созопол и други морски градове в района показаха във фейсбук посредством допитване на Bgtourism.bg, че желаят да има полети от летището в Бургас до дестинации в Италия, Франция, Германия, Испания, до Атина или гръцките острови, до Швейцария и Скандинавските страни, както и до Дубай и още доста други далечни, топли и екзотични дестинации. Сред посочените дестинации с постоянни полети, които липсват на бургазлии са тези до Москва и Санкт Петербург, които са спрени от Европейски Съюз поради войната в Украйна. Огромният брой хора, които се включиха в допитването, показаха, че изчезналите полети до мечтани дестинации е болна тематика измежду обществото в района. Надеждите са напъните на концесионера Фрапорт за възобновяване на трафика от най-хубавите времена за летището в Бургас и надграждане с нови направления, с напъните на локалните управляващи и на Министерството на туризма, да доведат до сполучлив за района резултат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР