Италианската футболна федерация официално обяви решението си за бъдещето на

...
Италианската футболна федерация официално обяви решението си за бъдещето на
Коментари Харесай

Официално: Решиха съдбата на Вентура

Италианската футболна федерация публично разгласи решението си за бъдещето на националния селекционер Джан Пиеро Вентура след краха в международните квалификации за Мондиал 2018 в Русия.

Очакваното стана факт и експертът е уволнен, откакто стана първият треньор в историята, неуспешен да класира “скуадра адзура” на международно състезание. 4-кратните планетарни първенци пропущат втори Мондиал, а последният път, когато това се случи - през 1958 година - тимът бе воден от няколко души.

Italy give Ventura the boot... pic.twitter.com/TEHMhlwAoX
— B/R Football (@brfootball) November 15, 2017
Тъй като някогашният треньор на Торино отхвърли да подаде оставка, федерацията го в профил от поста на специфична среща по тематиката в Рим. В прессъобщението не се показва, само че по непотвърдена информация неустойката на Вентура е 700 хиляди евро (годишната му заплата бе 1.5 милиона).

Все още не е ясно кой ще бъде заместникът на Вентура, само че любимец наподобява безработния сега Карло Анчелоти. Другите спрягани за основния пост са Антонио Конте, Масимилиано Алегри и Роберто Манчини. Тъй като те имат клубни задължения до лятото, е допустимо, в случай че някой от тях се съгласи, да бъде назначен краткотрайно Луиджи ди Биаджо, настоящ селекционер на младежкия народен тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР