Италианската футболна федерация (FIGC) оторизира въвеждането на технологията за полу-автоматичната

...
Италианската футболна федерация (FIGC) оторизира въвеждането на технологията за полу-автоматичната
Коментари Харесай

Въвеждат полуавтоматичната засада в италианския футбол на 27-и януари

Италианската футболна федерация (FIGC) оторизира въвеждането на технологията за полу-автоматичната засадa (SAOT) от 27-и януари идната година, оповестиха от централата.

Президентът на лигата на най-богатите тимове Серия А Лоренцо Казини съобщи, че първичната концепция за въвеждането на SAOT-системата е това да стане на 4-и януари, което е първи кръг след спирането поради Световното състезание. Но се е решило, че системата се нуждае от още време за проби и по този начин се постанова отсрочване с 23 дни.

Италианската Серия А ще бъде първото състезание, което вкарва технологията на засадата откакто тя беше демонстрирана на приключилото през вчерашния ден Световно състезание по футбол.

Интересното е, че италианците вкарват тази компютърна технология от 20-ия кръг нататък, когато са решаващите мачове за установяване на новия първенец на страната.

" Cъветът оторизира въвеждането на SAOT-технологията въз основата на поредност от сполучливи офлайн-тестове, които не престават и сега в намиращия се в Лисоне International Broadcast Centre на Серия А ", се споделя в формалното мнение на Лигата. От FIGC са уверени, че следващото изобретение ще даде още по-акуранти и точни решения в едно от най-дискусионните правила във футбола и ще спести време за непрекъснати повторения на всеки противоречив миг.

В настоящия си тип Полуавтоматичната технология за засадата (SOAT) ще се произнесе даже при най-трудните решения за засада доста по-бързо, в сравнение с при предходната система, а 3D-анимирано обрисуване на случая се излъчва за почитателите на стадиона и по малкия екран.

Маркирането се прави въз основата на дванадесет камери, които ще наблюдават 29 точки по тялото на всеки състезател, а датчик в топката ще изпраща данни до операционната зала на ВАР (общата система за видеопомощ в интерес на съдиите) 500 пъти в секунда, с цел да разреши съвършената оценка по кое време е подаден пасът към футболиста в голова позиция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР