Италианската енергийна група Eni е открила значително количество газ в

...
Италианската енергийна група Eni е открила значително количество газ в
Коментари Харесай

Италианската компания Eni откри голямо газово находище в Индонезия

Италианската енергийна група Eni е разкрила доста количество газ в Индонезия, край крайбрежията на Източен Калимантан, съобщи Агенция Франс Прес.

Компанията разгласи, че съгласно предварителните изследвания капацитетът на находището възлиза на 140 милиарда куб. м газ.

Находката е открита в проучвателния сондаж Geng North-1, прокаран на дълбочина 5025 метра при дълбочина на водата 1947 метра в PSC North Ganal, на към 85 километра от брега.

Компанията съобщи, че е разкрила газов дирек с дебелина към 50 метра в миоценски пясъчник " с отлични петрофизични свойства ".

Eni добави, че " с помощта на местоположението си и забележителните си размери откритието има капацитета да способства доста за основаването на нов индустриален център в северната част на басейна Кутей, който да бъде обвързван със оборудванията за полутечен природен газ в Бонтанг на брега на Източен Калимантан ".

Дневният предстоящ рандеман се прави оценка на 2,2-2,7 млн. куб. м.

Компанията възнамерява последователно изместване на портфолиото към газ и полутечен природен газ, като задачата е 60% през 2030 година спрямо 50 % сега, обявиха от Eni.Очаква се Индонезия и Югоизточна Азия да играят значима роля в тази тактика.

Новината идва, откакто през юли Eni разгласи придобиването на дялове, в това число операторски права, в три блока в басейна Кутей, също в шелфа на Източен Калимантан, от американския си съперник Chevron.

Eni, която оперира в Индонезия от 2001 година, ръководи забележителен портфейл от активи за изследване, създаване и рандеман, като сега добива към 80 000 барела нефтен еквивалент дневно от находищата си Jangkrik и Merakes в Източен Калимантан. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР