Италианската брегова охрана е спасила 46 мигранти и е открила

...
Италианската брегова охрана е спасила 46 мигранти и е открила
Коментари Харесай

Италианската брегова охрана е спасила близо 46 мигранти и е открила телата на 8 души на лодка

Италианската брегова защита е избавила 46 мигранти и е разкрила телата на 8 мигранти, в това число на бременна жена, откакто лодка с мигранти е била видяна в малтийски води, съобщи АНСА.

Лодката е била открита от транспортен съд на италианската финансова армия в зоната за търсене и избавяне на Малта, до момента в който се приближавала към южния италиански остров Лампедуза, добавя организацията.

На борда на плавателния съд е имало десетки мигранти от Северна Африка. Сред умрелите мигранти имало три дами, една от които е била бременна. Сред избавените 46 души е имало още две бременни дами.

Кметът на Лампедуза Филипо Манино прикани италианския министър председател Джорджа Мелони да не оставя острова самичък да се оправя с " голямата покруса ", написа Българска телеграфна агенция.

" Моля ви, помогнете ни, по този начин не можем да продължаваме ", сподели Манино.

Всяка година доста мигранти от Северна Африка подхващат рисковото корабоплаване с лодки през Средиземно море към Европейски Съюз, като постоянно се насочват към Италия и Малта с вярата за по-добър живот в Европа. Лодките постоянно са претъпкани и несигурни, напомня АНСА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР