Италианката с български корени Жулиета Канталупи се надява един ден

...
Италианката с български корени Жулиета Канталупи се надява един ден
Коментари Харесай

Жулиета Канталупи: Баба ми е била велика треньорка и се надявам един ден да стана достойна за нейното име

Италианката с български корени Жулиета Канталупи се надява един ден да стане почтена заместничка на своята баба - всепризнатата българска гимнастичка и треньорка Жулиета Шишманова. Канталупи е старши треньор на националния отбор на Италия самостоятелно дами и изведе грациите до бронзов орден в отборното класиране на международното състезание в София.

Канталупи, която е щерка на също доста известната състезателка и треньорка Кристина Гюрова, е някогашна седемкратна шампионка на Италия. Освен бронз отборно, Италия завоюва още две оценки досега в София, откакто Милена Балдасари взе сребро на финала на лента, а през вчерашния ден Аджурджукулезе завоюва бронз на топка.

 Финал на топка на СП по художествена гимнастика 	 @@@

" Това, че завоювахме медали е доста хубаво за италианската нация, само че и доста ненадейно. За мен медалите са още по-ценни, тъй като ги спечелихме в България ", сподели Жулиета Канталупи пред българските медии след края на четвъртия ден на международния шампионат.

Преди 49 години на Световното състезание във Варна (1969 година) Жулиета Шишманова извежда Мария Гигова до първата от общо трите й международни трофеи. " Баба ми е била доста велика треньорка и аз се надявам един ден да стана почтена за нейното име. За мен по-важното през днешния ден е, че майка ми беше в залата ", добави Канталупи.

Тя разкри, че триумфите на италианската художествена гимнастика се дължат на това, че в страната има доста клубове, в които се работи добре и то с надарени деца. Александра Аджурджукулезе показа композицията си на топка по една от най-обичаните български национални песни " Зайди, зайди, ясно слънце ". " За нас беше значимо тук да играем на българска музика ", съобщи още Жулиета Канталупи.

 СП по художествена гимнастика - квалификации на бухалки и лента @@@

Италианските гимнастички споделиха, че не са очаквали да бъдат признати толкоз топло от българската аудитория и са се чувствали като вкъщи си. " Много съм горда, че показахме, че Италия има прогрес в художествената гимнастика. Не съм очаквала да спечелим медали, желаех единствено и трите да играем добре ", сподели Милена Балдасари.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването на лента, бухалки и отборно ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от финала на бухалки ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от финала на лента ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР