Италианката Доротея Вирер спечели масовия старт на 12.5 километра от

...
Италианката Доротея Вирер спечели масовия старт на 12.5 километра от
Коментари Харесай

Доротея Вирер спечели масовия старт от Световната купа по биатлон в Йостерсунд

Италианката Доротея Вирер завоюва всеобщия старт на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд.

Вирер повали всичките 20 цели и измина трасето за 31:58.5 минути. Така тя записа втори следващ и общо трети триумф за сезона, както и 16-и в кариерата си.

Французойката Лу Жанмоно остана втора на 6.3 секунди също с чиста пукотевица, а трета се подреди сънародничката й Жулия Симон, която пропусна една цел в последната си посещаване на рубежа и остана на 11.1 секунди след победителката.

С третото си място Симон се приближи до Големия бистър глобус, който за финален път е печелен от французойка през 2005 година, когато го взе Сандрин Баи. До края на сезона за Световната купа остават три самостоятелни старта в Осло/Холменколен идната седмица.

Състезанието при дамите през днешния ден мина без българско присъединяване.

В генералното нареждане за Световната купа след 18 старта продължава да води Жюлия Симон с 1003 точки пред Доротея Вирер с 859 точки и Лиза Витоци (Италия) с 818.

Милена Тодорова единствена от българките има актив за Световната купа. Тя е 50-а с 80 точки.

В подреждането за дребната международна купа в всеобщия старт едно съревнование преди края на сезона отпред е Жулия Симон с 225 точки, следвана от Анаис Шевалие-Буше (Франция) със 146 точки.

По-късно през днешния ден в Йостерсунд следва всеобщ старт на 15 км за мъже.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР