Италианецът Доминик Парис спечели супергигантския слалом за мъже в Бормио

...
Италианецът Доминик Парис спечели супергигантския слалом за мъже в Бормио
Коментари Харесай

Доминик Парис спечели супергигантския слалом в Бормио

Италианецът Доминик Парис завоюва супергигантския слалом за мъже в Бормио от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Любимецът на локалната аудитория даде време от 1:29.95 минути и бе единствено с 1 стотна от секундата по-бърз от втория Матиас Майер от Австрия.

За Парис това е четвърта победа в Бормио в надпревари от Световната купа, с което той стана и най-успешният играч в надпреварите в италианския курорт. Трети на 0.46 секунди приключи норвежецът Александер Омод Килде, а челната шестица бе допълнена от австрийците Винсент Крихмайр и Макс Франц и от швейцареца Беат Фойц.

Победата на Парис е втора за него в границите на 24 часа, откакто в петък той победи и в спускането, където приключи пред сънародника си Кристоф Инерхофер. Инерхофер обаче не съумя да повтори мощното си каране през днешния ден, защото не съумя да финишира.

Днешната конкуренция пък бе спирана на няколко пъти поради рухвания на скиори. С триумфа Парис събра 366 точки за генералното класиране за Големия бистър глобус и излезе на пето място в общото нареждане. Преди него са Марсел Хиршер (Австрия) с 620, Макс Франц (Австрия) с 408, Килде с 392 и Аксел Лунд Свиндал с 369. В класирането в дисциплината "Супер Г " първи е Свиндал с 219 точки, следван от швейцареца Мауро Кавицел със 190 и Матиас Майер със 188. Парис осми със 170.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР