ISU: София е готова за световното първенствоНай-високата скорост до момента

...
ISU: София е готова за световното първенствоНай-високата скорост до момента
Коментари Харесай

55 км/ч е най-високата скорост, развивана в шорттрека! Вижте в Арена Армеец кой я е постигнал

ISU: София е подготвена за международното състезание

Най-високата скорост досега в шорттрека е била измерена на 11 ноември 2018 година по време на финала на 500 м при мъжете на Световната купа в Солт Лейк Сити - 55 км/ч. Постигнал я е китаецът Ву Дайджин в 4-ата обиколка във финала на дисциплината, където печели първото място с нов
международен връх - 39,505 сек. Той ще е измежду участниците на международното състезание в София. Входът е свободен! Ву Дайджин е олимпийски и повторен международен първенец на 500 м. Шампионатът в „ Арена Армеец “ започва в 10 часа на следващия ден с квалификациите в обособените дисциплини.

Междувременно в уеб страницата на Международния кънки съюз бе оповестено превю за надпреварата със заглавие: „ София е подготвена за международното състезание по шорттрек “. В него се разказва, че страната ни за трети път приема самостоятелен шампионат на планетата в този спорт, само че за пръв той
се организира в „ Арена Армеец “.

„ Превъзходното оборудване отваря порти през 2011 година и от този момент е хазаин на националния тим по волейбол, тенис шампионат на ATP и огромни концерти “, се споделя в публикацията за „ Арена Армеец “.

България е била хазаин на още две международни шампионати по шорттрек - през 2003-а приема отборно състезание на планетата, а през 2016 година - международното състезание за юноши и девойки.

Снимки: Фото България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР