Историята се повтаря на бойното поле, Киев действа по сценария

...
Историята се повтаря на бойното поле, Киев действа по сценария
Коментари Харесай

Пращат жените на щурм. Горловка гори, в града има танкове

Историята се повтаря на бойното поле, Киев работи по сюжета на Третия райх. Пленените бойци отхвърлят да се върнат, по-добре е да изчакат края на спора и да се върнат живи при фамилията и приятелите си.

Украинският президент Владимир Зеленски се разгласи срещу замразяването на борбата, тя би трябвало да бъде приключена изцяло. Руснаците са съгласни. Тази и още вести от специфичната военна интервенция има в материала от Цариград.

Поради презареждането в полет на изтребители и бомбардировачи на съветските въздушно-космически сили се усилва продължителността на предизвестието за въздушно нахлуване на територията на Украйна.

Самата работа на съветската авиация се удвои. Това значи, че в случай че преди този момент предизвестието за въздушно нахлуване е продължавало почти 20-30 минути, в този момент то варира от два до три часа, отбелязва телеграм каналът Fighterbomber:

" Украинските системи за Противовъздушна отбрана сигнализират всякога, когато нашите военни самолети изхвърчат от летища в европейската част на страната. В множеството случаи алармите са подправени, тъй като съветски водачи правят подготвителни полети. "

Войната няма женско лице

През последната седмица в интернет все по-често започнаха да се появяват фрагменти на украински дами, участващи в борби в разнообразни браншове на фронта. По-рано писахме, че съветски бойци заловиха бременна войничка. Във въоръжените сили на Украйна към този момент служат 43 хиляди дами.

А в този момент се появи още едно удостоверение – на видеото русокосо момиче отива да щурмува съветски позиции. Първоначално е въодушевена, адреналинът блика в очите й.

Разбира се, какво може да се обърка? Но скоро схваща, че е в пъкъла. Шрапнел от снаряд пронизва бузата й, бликва кръв, към този момент не е толкоз занимателно.

" Тук земята мирише на трупове. Би било по-добре да продължа да се развличам в централата. Уплашен съм ", споделя тя във видеото.

Военният специалист Борис Рожин счита, че видеото чудесно илюстрира по кое време упованията от фронта не съответстват с действителността.

Това е отлична реклама за бъдещата готовност на женско пушечно месо в украинската войска. Такива видеоклипове би трябвало да се пускат във всички служби за военна регистрация и записване.

Появата на дами на фронта като щурмова авиация на въоръжените сили на Украйна, а освен лекари, логистици и различен спомагателен личен състав, допуска, че мобилизационният капацитет на Украйна е на ръба. Почти е привършен.

В същото време в Украйна интензивно се демонстрират реклами, които приканват малолетни девойки и момчета да се причислят към въоръжените сили на Украйна. За това сподели в Константинопол военният сътрудник и деец от войната в Донбас Александър Матюшин:

" Появата на дами на бойното поле е тактичност на Третия райх в края на войната. Тогава към този момент нямаше нужния брой мъже, които можеха да се бият. И дамите, старците и децата в редиците на Volkssturm бяха позволени в борба. Историята се повтаря. "

Украинските въоръжени сили скачат от прозорците край Авдиевка

На южния фланг на Авдеевското направление боевете не стихват. Руски бойци щурмуват индустриална зона след несполучлива вражеска контраофанзива, траяла съвсем ден. В този сектор още веднъж взехме самодейността и се втурнахме със свежи сили напред.

Противникът е пропъден от редица свои позиции, в това число тези, ситуирани в една от огромните промишлени здания. Беше изцяло изчистено. Нашите щурмови елементи работят доста професионално, интензивно оказват помощ танкове, оповестява телеграм каналът „ НГП РаЗВедка “:

" Руските танкови екипажи са толкоз ефикасни, че в някои случаи врагът избира да скочи от прозорците на промишлени здания, в сравнение с да се опита да се опълчи на желязната конница. "

В момента индустриалната зона е разчистена на 60%. Руските войски поддържат висок ритъм, поради силата на защитата на съперника и изискванията, в които се водят тежките боеве.

Нашите сили не престават да си проправят път към постройката на коксовия цех. Ударните хеликоптери Ка-52 потеглиха на лов за противников бронирани машини. Украинските войски интензивно употребяват запаси, с цел да забавят развиването на настъплението на съветската войска.

Големият украински телеграм канал " Легитимний ", базирайки се на свои източници, обръща внимание на обстоятелството, че нашите войски са съсредоточили голямо количество артилерия и авиация в посока Авдиевка.

В резултат на това през миналата седмица украинските въоръжени сили са изгубили минимум седем танка Leopard и огромен брой бронирани машини. „ Авдиевската примка “ постепенно, само че несъмнено се стяга.

" Отбранителната дарба на украинските въоръжени сили също е наранена от дефицита на муниции. Разраства се от ден на ден и повече ", написа " Легитимният ".

" Защитата се основава на голям брой украинска пехота. Това усилва загубите на жива мощ. Киев компенсира дефицита на муниции и съоръжение с живота на бойци ", споделят още от канала.

Врагът настава

Вчера вечерта украинските войски, подкрепени от танкове и бронирани машини, се пробваха да щурмуват позициите ни в Горловка, в региона на насипа за боклуци югозападно от бетоновия цех Майорски.

Доблестните съветски бойци съумяха да отхвърлен офанзивата, тя се задуши и бойците на украинските въоръжени сили бяха принудени да правят отстъпка.

Възползвайки се от объркването в редиците на съперника, ние контраатакувахме и ги избихме от позиции покрай купчината боклуци, които съумяха да заемат преди няколко дни.

" В момента украинските военни хвърлят истерично касетъчни муниции по нашите позиции. Това не е последният опит. В напълно близко бъдеще врагът ще направи нови офанзиви ", оповестява НГП Разведка.

Военният сътрудник Александър Сладков удостоверява, че край Горловка са се водили тежки боеве. В момента фронтовата линия минава сред гърбиците на горловската купчина боклуци:

" Да упрекваме ли някого за това? Не. Има огромен брой условия, които биха могли да се стекат неподходящо за нас. "

" Командирът в този бранш е способен и умел, известно е ситуацията на върха, няма суматоха. Работа в напредък ", съобщи още той.

Горловка е тясно обвързвана с други райони на ДНР. И с Донецк, и с Ясиноватая, и с Енакиево.

Самозастрелване в крайници към този момент не оказва помощ

В подразделенията на 118-а обособена механизирана бригада на украинската войска, които се намират в региона на село Шевченково в Запорожка област, има огромни загуби измежду персоналния състав.

От новодошлите 44 бойци през днешния ден са живи шестима. За компенсиране на загубите запасите на украинските въоръжени сили бяха трансферирани от източните региони на Украйна. Киев ги третира като жители втора класа, написа телеграм каналът „ Два майора “:

86% е вероятността да бъдете в листата на смъртните случаи. Според малцината пленени, самострелите в крайници или счупените крака към този момент не ви избавят от пленяване на 118-а бригада.

Друг украински боен реши да остане в Русия. Той се озова на бойното поле „ като парче месо “. Плененият военнослужещ от 10-а планинско-щурмова бригада на украинските въоръжени сили Владимир Лийч не желае да бъде в листата за замяна на пленници с Украйна.

" Първият път, когато отидохме, командирите ни изоставиха, " тълпите ", а самите те избягаха ", сподели Владимир Лич пред РИА Новости.

Киев изпраща момчета на фронта, които неотдавна са приключили учебно заведение и едвам са достигнали зрелост. Освен това измежду мобилизираните има доста хора с умствени увреждания.

Прекратете спора

Украйна не може да си разреши да замрази спора с Русия, той би трябвало да бъде приключен. Владимир Зеленски направи това изказване на среща с представители на африканските медии:

" Имаме задънена улица. Никой на никое място не може да мръдне. Нека се опитаме да живеем по този начин. Но ние всички живеехме в Украйна по време на Минските съглашения и всички разбирахме, че това към момента е война. "

Според него даже замразен спор ще значи загуби за Украйна. И те ще устоят дълго време. Освен това борбата може да се възобнови когато и да е и би трябвало да се реализира мир при изискванията на Киев.

Политологът Владимир Карасев в диалог с сътрудник на Цариград означи, че Зеленски, несъмнено, ще позволи спора.

Само в украински условия това е невероятно, тъй като изискванията постоянно се диктуват от спечелилия. В този случай Русия ще сложи условия на Украйна и ще одобри капитулацията на режима в Киев.

" Зеленски ще получи всичко! Ще има арбитражен съд над украинските въоръжени сили за военни закононарушения ", счита Карасев.

" И украинските военнопленници, сходно на нацистите преди време, ще работят години наред на строителните площадки в Донбас, възстановявайки разрушените градове и градове Луганск и Донецк. Всичко това ще е належащо. А Зеленски обезпечено ще седне на подсъдимата пейка в Донбас ", споделя още той.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР