Историята определя периода от V до XV като Средновековие, а

...
Историята определя периода от V до XV като Средновековие, а
Коментари Харесай

10 средновековни градa, които ще ни върнат назад във времето

Историята дефинира интервала от V до XV като Средновековие, а доста градове от тази ера към момента могат да бъдат видени в Европа, непокътнати в съвсем в достоверния им тип. Тези обитаеми места имат богато и дълго историческо минало и постоянно се отличават със забележителна архитектура и неповторими монументи.
 Рим, Милано, Венеция или кои са десетте най-красиви градове в Италия
10-те най-красиви града в Италия, които всеки би трябвало да посети

Поне един път в живота

И в случай че сме любопитни и имаме афинитет към този интервал от развиването на човечеството, като начало може да се срещнем виртуално с сходни исторически монументи. А по-късно, за какво не, и действително.

Ротенбург об дер Таубер, Германия

Това е дребен феодален град, сврян в сърцето на Бавария. Красивите старинни къщи с полудървени стени свидетелстват за богата история и славно минало. А многочислените крепости, църкви, публични площади и забележителни здания трансформират този немски град, датиращ от Средновековието, в дестинация, която наложително би трябвало да се посети.

Каркасон, Франция

Включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание, градът се отличава с трикилометрови крепостни стени с 52 кули, базилика и палат. Разположен е в Южна Франция, в историческата провинция Лангедок. Любителите на настолните игрите евентуално са осведомени с Каркасон, защото играта е въодушевена точно от средновековното минало на града.

, Хърватия

На брега на Адриатическо море Дубровник е безспорен образец за средновековна архитектура. Старият, непокътнат и до през днешния ден град, който е бил значимо пристанище през VII век, е ограден от крепостни стени, разпростряли се към два километра. Портата Пиле, издигната през 1537 година, е един от многото монументи, които наложително би трябвало да се видят при посещаване на историческия регион.

Монтериджони, Италия

Градчето, ситуирано в област Тоскана, е едно от най-добре непокътнатите средновековни селища в южната страна. Високите крепостни стени, прекратени от 14 стратегически ситуирани кули, са служили за отбрана. Истински впечатляващ е централният площад " Рома ", както и множеството исторически монументи, измежду които и няколко дворци, издигнати в интервала след Средновековието.

Бесалу, Испания

Този каталунски град е учреден след построяването на едноименния палат и е дом на архитектурни мостри, присъщи за средновековния интервал. Както и многочислените религиозни здания - болничното заведение " Сент Жулия " и укрепената кула на моста, която се вижда и до през днешния ден и която през XII в. е служила за събиране на такси.

Обидос,

Aко сме в Португалия, това е идеалната дестинация, в която може да се насладим на историческото минало. В града господства величествен феодален палат, считан за едно от седемте чудеса в страната. Каменните крепостни стени контрастират с красивите къщи с бели фасади, ситуирани на калдъръмени улици.

Талин, Естония

Столицата на северната страна е запазила удивително добре средновековното си завещание. Всъщност градът е близнак на френския Каркасон. А крепостните стени и кули на Талин са най-добре съхранените в Европа.

Торун, Полша

Разположен е на брега на река Висла, чиито води отразяват средновековната хубост на градските стени. Посетителите могат да следват укрепленията до останките на цитадела, принадлежала в миналото на набожен медал на тевтонски рицари. Както и да прегледат музеите на града, с цел да научат още повече за историята му.

Бран, Румъния

Средновековното населено място се намира в региона Трансилвания. Заобиколен отвред от красива природа, то е дом на красиви исторически здания, най-забележителна измежду които безспорно е замъкът издигнат при започване на XIII век, който през днешния ден е прочут като замъка на митичния граф Дракула.

Родос,

Малкият град е ситуиран на гръцки остров в Егейско море. Благодарение на своите крепостни стени и исторически монументи, той е систематизиран като обект на международното завещание на ЮНЕСКО. Ако отидем там, не трябва да пропущаме Двореца на великите магистри или опцията да се разходим из дребните калдъръмени улички, където художествени галерии и фешън бутици и се преплитат с локалните занаятчийски работилници, написа Espresso.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР