Историята на семейство Адамс не е от вчера. Нито пък

...
Историята на семейство Адамс не е от вчера. Нито пък
Коментари Харесай

Новите „Семейство Адамс“ разбиват в Netflix

Историята на семейство Адамс не е от през вчерашния ден. Нито пък се споделя за първи път. Но това не пречи на новата акомодация да е на първите места по гледаемост в Netflix. Направен с дейното присъединяване на придобилия паметен статут режисьор Тим Бъртън, сериалът Wednesday, който слага в центъра дребното момиченце от демоничното семейство, разрушава класациите по гледания в стрийминг платформата.

„ Семейство Адамс “ са основани през 1938 година от аниматора Чарлс Адамс. Оттогава са се трансформирали в печеливша комерсиална марка, без значение дали историята им е разказана в книга, комикс, анимация, сериал или игрален филм. Новата екранизация обаче провокира талази от интерес, написа изданието Cbr.com.

Сериалът Wednesday е привлякъл вниманието на феновете за цели 341 млн. часа (равносилно на гледане от 50 милиона домакинства) единствено през първата седмица след лъчение на пилотния епизод. Предишният рекордьор по този индикатор беше четвъртият сезон на Stranger Things (335,1 милиона часа за първата седмица след стартирането му в платформата ). А две седмици след завъртането на сериала в Netflix той се трансформира в третия най-популярен англоезичен сериал за всички времена, писа Variety. За тези две седмици Wednesday беше гледан общо 752,5 милиона часа. След още две седмици сериалът би могъл да счупи напълно върховете за най-голяма гледаемост в часове за един месец в Netflix. Сегашният рекордьор по този индикатор е четвъртият сезон на Stranger Things (гледан общо 1,35 милиарда часа през първия месец от завъртането му), а на второ място е Monster — Dahmer: The Jeffrey Dahmer Story (856,2 милиона часа през първия месец).

Oсвен че показва познати герои на ново потомство фенове, очевидно тази акомодация се цели и в освен това.

За отбелязване е фактът, че в сегашната версия в ролята на учителката Мерилин Торнхил влиза Кристина Ричи, изиграла самата основна героиня при предходната акомодация през 1990 година И защото феновете се сещат за нея, мислейки за дребното момиченце от семейство Адамс, е предизвикателство да се откри млада актриса за този облик. Задачата в този момент е предоставена на 20-годишната Джена Ортега, която макар нежната си възраст има сериозен опит в киното, работейки за Disney и Netflix.

В настоящия актьорски състав влизат и познати имена като Катрин-Зита Джоунс и Луис Гузман. Последният може и да не е измежду най-популярните артисти, само че пък сигурно е измежду най-работещите – през последните три десетилетия съвсем няма година, в която да не е снимал 2-3 кино лентата. Така че даже да не се сещате за името му, сигурно сте го гледали неведнъж.

Ортега, въпреки и натоварена с тежкото завещание на облика, основан от Ричи, в действителност съумява да трансформира геронията в своя и да й придаде ново лъчение. В нея даже са вплетени някои симпатични черти, много разбираеми за съвремието ни. Като същинска бунтарка основната героиня отхвърля да бъде плебей на технологиите и избира писане и свирене на виолончело.

В новата версия в действителност латиноактьорите доминират, което също работи в интерес на продукцията. Катрин-Зита Джоунс, въпреки и одобрено име в Холивуд от десетилетия, също не е „ локална “, а от Уелс.    

Но и най-хубавият актьорски състав би бил застрашен от неуспех, в случай че режисьорската работа не е равнище. По тази линия Бъртън мъчно може да бъде подложен на критика. А би трябвало да се означи, че и музиката е подбрана добре с помощта на Дани Елфман.

Така, комбинацията от деликатно сортиране, отличен актьорски състав и актьорска игра на високо равнище водят до огромен триумф за поредицата още от самото ѝ начало.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР