Историята на мистериозния кристален череп от Белиз …Няколко човешки черепа,

...
Историята на мистериозния кристален череп от Белиз …Няколко човешки черепа,
Коментари Харесай

Историята на мистериозния кристален череп от Белиз

Историята на мистериозния бистър череп от Белиз …Няколко човешки черепа, издълбани от скален кристал, са едни от най-необичайните антични артефакти, открити в Мексико и Централна Америка (HiddenTruth.site).От няколко десетилетия учените водят оживени полемики за тях. Уфолозите ги считат за доказателство за извънземна технология, а различните историци, че са дело на атлантите или жителите на изчезналия континент Лемурия.Самите черепи се различават по качество и технология на осъществяване, само че са еднообразно реалистични в детайлите. Някои даже имат преносима долна челюст, инсталирана на панти.Кристалните черепа са общо 13. 9 от тях са в частни сбирки. Останалите 4 се съхраняват във вашингтонския Национален природонаучен музей на Смитсоновата институция, парижкия Музей на примитивните изкуства и лондонския Британски музей.

 b1 - Историята на мистериозния бистър череп от Белиз
Два от 13-те черепа са приети от специалистите като съвременни имитации, само че що се отнася до останалите, специалистите не са сигурни. Ако се одобри тяхната достоверност, то всеки от тях е на най-малко 500 години.
За кристалните черепи има доста митове. Твърди се, че са съдържали антични познания, че могат да пеят и приказват, да проектират телепатични известия в човешкия мозък или даже, да съдържат в себе си човешка душа.По-голямата част от мистиката се оказва обвързвана с череп, открит в Белиз (Belize), през 1924 година. Намерила го е Анна Мичъл-Хеджис, щерка на известния английски авантюрист Фредерик Мичъл-Хеджис. Черепът бил в руините на храм надълбоко в джунглата.Според нея, онзи ден, тя просто се изкачила на върха на руините и внезапно видяла, че сред камъните свети нещо. Тя разказала на татко си за това и на другия ден, под негово наблюдаване пропълзяла в тясна бездна и намерила хубав череп, направен от кристал.Това е един от най-експертно направените черепи, деликатно направен и гладък. Анна споделя: “Най-красивото нещо, което съм виждала! ”

 b2 - Историята на мистериозния бистър череп от Белиз
Черепът е с много малки размери. Висок е 13 см, дълъг е 18 см и е необятен 13 см. Според легендата, той е най-старият бистър череп. Твърди се, че е основан преди 3 600 години, а маите са го употребявали в своите ритуали, само че не са го основали те.Този череп получил прозвището „ Череп на ориста “, тъй като съгласно същите митове, в случай че някой с негова помощ пожелае гибел, тогава този човек скоро ще почине.През годините, които минали от откриването му, черепът бил видян да свети, както и да прожектира разнообразни изображения в тъмнината. Някой бил оздравял от болест, единствено посредством допиране до черепа. Друг, едвам можел да управлява страстите си, когато погледнел черепа. Все едно, черепът поемал надзор над мозъка му.Самата Анна Мичъл-Хеджис споделя истории, че черепът може да убие човек, и че с негова помощ даже е планувано убийството на президента Джон Ф. Кенеди.През 1959 година, след смъртта на татко си, Анна Мичъл-Хеджис пътува с череп през половината свят, показвайки го на всички любопитни хора. Участва в безчет телевизионни предавания.За черепа са написани хиляди публикации и книги. Появяват се първите теории, че извънземните, древните атланти или лемурийците са го създали.

 b3 - Историята на мистериозния бистър череп от Белиз
Дотогава обаче, не е извършено нито едно в действителност научно проучване на черепа. Едва през 60-те години на предишния век, черепът попада в ръцете на Франк Дорланд, специалист по кварцови кристали.Той деликатно го изследва. Откритията му били още по-интригуващи – той не намерил следи от обработка по повърхността на черепа с познати принадлежности.Четете още: В Китай е открит най-старият в света изкуствено продълговат черепСпоред неговата версия, с цел да се сътвори такова произведение, е належащо да се вземе цяло парче скален кристал и по-късно, непрестанно да се трие ръчно в продължение на 150 – 300 години. Дорланд също отбелязва, че черепът може да бъде доста по-стар, и че може да е на 12 хиляди години. Това било шокиращо …През 1970 година, е направен доста по-задълбочен разбор на черепа от Белиз, при който се потвърждава, че черепът е основан от едно цяло парче кристал, и че върху него няма следи от обработка с принадлежности, като се изключи някои белези по зъбите.След това се появяват клюки, че сходно произведение на изкуството е доста мъчно и почти невъзможно да се пресъздаде, благодарение на модерни технологии. Установено е също, че очните гнезда на черепа имат доста необикновени оптични свойства.

 b4 - Историята на мистериозния бистър череп от Белиз
До гибелта си, Анна Мичъл-Хеджис вярвала в теорията си, че това е тайнствен античен артефакт. След смъртта й, черепът минал в ръцете на брачна половинка й, който също вярвал в паранормалната мистерия на черепа.Изглежда, че има потвърждение, че черепът от Белиз е в действителност доста необикновен предмет, който едва ли биха могли да основат античните примитивни хора. Въпреки това, много изследователи го пренебрегват, а през последните години има доста сериозни публикации, които се пробват да развенчаят легендите към този череп.Скептици считат, че най-вероятно този череп в никакъв случай не е бил в руините на антична пирамида, а бащата на Анна го е купил в Лондон на търг на антики, през 1943 година. Други изследователи са уверени, че сходно на другите два черепа и този череп е съвременен фалшификат.Но, има и много статии за мистериозните свойства на черепа от Белиз.Загадката към черепа остава. Няма изнесени данни сигурно кой, по кое време, за какво и по какъв начин го е сътворил …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР