Историята на 3-годишно момче, чиито крака са били ампутирани поради

...
Историята на 3-годишно момче, чиито крака са били ампутирани поради
Коментари Харесай

Да родиш и да отнемеш: Ужасяващата история как родители причиниха ампутация на краката на детето си

Историята на 3-годишно момче, чиито крайници са били ампутирани заради малтретиране от биологичните му родители, разчувства хората по света. 3-годишният Тони е наследник на Тони Смит, на 47 години, и Джоди Симпсън, на 24 години. Когато дребното момче е на 41 дни е признато в болница с органна непълнота и сепсис. Причината за това е, че родителите му са го хванали за глезените и са го тръскали в продължение на няколко минути. Те изясняват, че се е случил ужасяващ случай и нямат виновност. Получават право да виждат сина си 3 часа в седмицата.

Когато Тони е признат в болничното заведение е бил на секунди от гибелта и докторите са считали, че няма огромен късмет да оцелее. Биологичните му родители са му предизвикали ужасни страдания. Те го тръскали с главата надолу и краката му са били счупени на 8 места. Оставили са го в мъка, без здравна помощ, 10 дни. Оправданието им да постъпят по този начин е, че са чакали някой, който е трябвало да поправи бойлера им, написа Daily Mail, представен от dnes.bg.

Той е изписан от болничното заведение на 4-месечна възраст и е възложен на грижите на Паула и Марк Хогел от Кент. Те не са имали право да схванат повече за събитията към случая, тъй като не са негови законни родители.

" Първоначално, когато го видях, беше с два гипсирани крайници. Помислих си, че ще се оправи... ", разяснява Паула.
Когато Паула и Марк вземат решение да осиновят момчето, през март 2015 година, те към този момент се грижели за седем деца. А през март 2016 година стават законни родители на Тони. Те изясняват, че на срещите с същинските му родители тормозът е продължавал. Свалили са гипса му и са разкопчали шината на крайници му, оставяйки го по този начин.

" Беше тежко. Всеки път, когато се връщаше, сънуваше кошмари през нощта. Той не се справяше доста добре и това продължи седем месеца ", споделя Паула.

Кралската прокуратура отхвърля обвиняванията против Тони Смит и Джоди Симпсън заради липса на доказателства. Паула и Марк не могат да се съгласят, че тези хора ще бъдат на независимост и ще имат опцията да тормозят и други деца. Те стартират акция за възобновяване на случая. Пишат петиции до разнообразни институции и съумяват да върнат случая в съда. През февруари 2018 година Тони и Джоди са наказани на 10 години затвор.

Когато осиновителите на потърпевшото дете най-сетне получават правото да схванат повече за случилото се, не могат да понесат това, което чуват. Споделят, че не са очаквали такава свирепост и не са си представяли, че ще плачат толкоз доста.

Междувременно се постанова да ампутират двата крайници на Тони. Причината е тежка зараза, която предизвиква необратими последствия.

Историята за жестоката орис на Тони на толкоз нежна възраст и неговата храброст разчувстваха надълбоко хората по света.

" Благодаря на Бог, че това прелестно малко момче в този момент е затрупано с всичката обич, която заслужава ", разясняват те.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР