Ексклузивно: Walmart намалява заплатите на фармацевтите, часове

...
ИСТОРИЯ: Walmart моли някои от своите 16 000 фармацевти да
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Walmart моли някои от своите 16 000 фармацевти да съкратят заплатите си, като намалят работното си време, докато гигантът в търговията на дребно търси начини за намаляване на разходите.

Този ход, за който Ройтерс научи ексклузивно, подчертава новия натиск в аптеките на Walmart.

От миналата пролет директорите на магазини започнаха да искат от фармацевтите, особено от тези с по-високи заплати, доброволно да намалят часовете на основната си заплата, според източник.

Управителите на магазини също бяха помолени да започнат да наемат фармацевти с по-ниски основни заплати.

Walmart потвърди пред Reuters, че намалява броя на часовете, които предлага на някои фармацевти, цитирайки спад в търсенето на лекарства през летните месеци и искания от страна на фармацевтите за по-добър баланс между професионалния и личния живот.

Но главният изпълнителен директор на Асоциацията на американските фармацевти каза, че няма данни в подкрепа на твърдението, че търсенето за лекарства пада през лятото... и твърди, че основната причина за съкращаването на работното време на фармацевтите е недостигът на фармацевтични техници, които изпълняват задачи като отговаряне на телефони, така че фармацевтите да могат да се съсредоточат върху изписването на рецепти.

Финансите на Walmart също бяха засегнати, когато търговецът на дребно миналата година се съгласи да плати 3,1 милиарда долара като част от общонационалното споразумение за опиоиди след обвинения, че не е успял да регулира предписването на болкоуспокояващите.

Експертите казват, че споразумението включва много съдебни изисквания за съответствие което трябва да се извършва от фармацевти, които са публикували в социалните медии и таблата за съобщения, че това увеличава натовареността им.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР