История, подобна на приказка, се е разиграла преди седмица край

...
История, подобна на приказка, се е разиграла преди седмица край
Коментари Харесай

Вълк нападна баба в Пловдивско посред бял ден, крава я спаси

История, сходна на приказка, се е разиграла преди седмица край село Буково, Първомайско. Възрастна жена се е избавила на косъм от гибелта, откакто измежду бял ден е била нападнала от...вълк, споделя ловецът Георги Котларов. 

Сутринта тя излязла с овцете и до момента в който пасяла животните, хищникът я нападнал в тил. Съборил я на земята и почнал да я хапе. Бабата се ризпищяла, пробвайки се да се избави. Заедно със стадото имало три кучета, само че те не се намесили. На помощ обаче се притекла кравата, която почнала да боде вълка с рогата и да го рита. 

В същото време дамата съумяла да се измъкне и макар, че е на 62 години тя съумяла да се покатери на един дъб. Вълкът седнал под дървото и зачакал да слезе. Жената обаче траяла да вика и хора от селото се притекли на помощ. Вълкът избягал, а бабата била откарана в болница, където лекарите обработили раните й. " Тя трепереше от боязън, беше цялата нахапана " споделя синът й, написа Трафик Нюз.

Набезите от вълци са се трансформирали в всекидневие за хората от селата Буково, Искра и Брягово. През последната година са раздрани над 300 овце. Местните хора разчитат на ловните дружинки, само че към този момент без триумф. " Вълкът е хитро животно. От години следя какво прави. Те обикалят към стадата и след месец два кучетата към този момент са привикнали с него и дори вървят да си играят. Понякога се прави на починал и даже коня върви да го души. Наскоро видях с очите си по какъв начин вълк отделя 5-6 овце от стадото и ги подкарва към планината ", споделя локален животновъд, чието стадо за една година от 300 овце се е стопило на 150. 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР