Историкът проф. Веселин Методиев поясни, че пропагандата поражда мъгли, защото

...
Историкът проф. Веселин Методиев поясни, че пропагандата поражда мъгли, защото
Коментари Харесай

Проф. Веселин Методиев: Не може да има сблъсък между доброто и злото и ти да си в неутралитет

Историкът проф. Веселин Методиев разясни, че пропагандата поражда мъгли, тъй като " Европейският избор на България е изработен още през 1879г. Важното е да не се засенчва историческата ни памет. Пропагандата се е развивала доста дълго време, обхванала е доста генерации. Пропагандата изкривява интереса, който е в сгода на политически сили. "

 

Проф. Методиев уточни, че неутралитет е изгубил смисъл: " Не може да има конфликт сред положително и зло и ти да си в неутралитет. В този смисъл неутралитетът значи незнание. Ние сме част от европейската концепция. Няма място за съмнение. " Войната против империята на злото " са думи на президента Р. Рейгън. "

 

Историкът съобщи, че Първата международна война е времето, в което се поставя краят на империите в Европа. Само една се трансформира в нова. Това е съветската. Съюз на съветските социалистически републики рухна през 1991г., само че той не се разви по упования метод. В момента войната илюстрира война на една национална страна против имперска концепция.

 

Проф. Веселин Методиев сподели, че е редно тези, които ни плашеха, че ще живеем на мрачно, и ще е ужасно да излязат и да се извинят на българското общество. Очевидно е, че тези специалисти обслужват избрани ползи, тъй като това е ръководство посредством боязън. Методиев добави, че в медиите се прокрадва опит да се плашат хората: " Свободните хора не би трябвало да ставаме проводници на сходни връзки. Украйна ще стане мощна национална страна, само че не е ясно каво ще се случи с Руската федерация. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР