Истории от древната индийска култура ще бъдат пресъздадени този петък

...
Истории от древната индийска култура ще бъдат пресъздадени този петък
Коментари Харесай

В Перник представят истории от древната индийска култура

Истории от античната индийска просвета ще бъдат пресъздадени този петък /15.04/ в 18:30 ч. в театралната зала в Двореца на културата.

Артистите Шри Алок Пандей и Шримати Пурнима Пандей от град Варанаси и техни възпитаници от България ще показват стилът танц-театър „ Бхаратанатям “, основан преди пет хиляди години и съхранен в достоверния си тип до през днешния ден. Този вид постановки се извършват основно от дами и мъже брахмани, като посредством драмата на танца се пресъздават истории от античната индуска философия. Гостите на постановката ще се срещнат с неповторимата техника, в която краката държат ритъма, ръцете описват историята посредством жестови език (мудри), а лицето показва страстите.
В съботната вечер, от 17:00 ч. в дребния салон на Двореца на културата пък ще бъде прожектиран филмът „ Богатството на любовта “, събрал над 800 млн. фенове пред огромния екран.
Събитието, което ще бъде със свободен вход се провежда от Община Перник, взаимно с Посолството на Индия и Индологическа фондация „ Изток – запад “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР