Исторически подпис преодолява празнина между Скопие и Брюксел. Правителството на

...
Исторически подпис преодолява празнина между Скопие и Брюксел. Правителството на
Коментари Харесай

Брюксел и Скопие подписаха споразумение за контрол на границите

Исторически автограф преодолява празнота сред Скопие и Брюксел. Правителството на Северна Македония и Европейският съюз подписаха съглашение за съдействие при граничния надзор с присъединяване на граничната организация на Европейски Съюз ФРОНТЕКС.

Председателят на Европейската комисия, която е на 4-дневна обиколка на Балканите, загатна, че напъните на Северна Македония да се приближи до фамилията на Европейски Съюз дават плодове.

 
Процесът на договарянията набира скорост, прави се доста добра работа и най-сетне на вашия език. Обещах ви, че ще подпишем съглашението с ФРОНТЕКС, преведено на македонски език, без бележки под линия и звездички, наедно с всички 24 езика на Европейския съюз. И през днешния ден го направихме.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия

По време на обиколката си Урсула фон дер Лайен се надява да ускори съдействието на ФРОНТЕКС със Западните Балкани за възстановяване на сигурността по външните граници на Европейски Съюз.

Агенцията за граничен надзор към този момент организира взаимни интервенции с Албания, Черна гора и Сърбия. Въпреки това получава рецензии, че позволява нелегално отбиване на мигранти.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР