Историческа победа в Европа за българския шампион.Отборът на Лудогорец стартира

...
Историческа победа в Европа за българския шампион.Отборът на Лудогорец стартира
Коментари Харесай

Страхотен Лудогорец победи Рома в луд мач

Историческа победа в Европа за българския първенец.

Отборът на Лудогорец започва по отличен метод груповата фаза на Лига Европа. ”Орлите ” победиха с 2:1 Рома в първия си дуел от Група “С ” на конкуренцията. Българите стигнаха до триумфа с голове на двама бразилци. Каули откри резултата в 72-ата минута, а две минути откакто Елдор Шомородов бе изравнил, новото попълнение Нонато донесе успеха с гол в 86-ата.

Наставникът на “орлите ” Анте Шимунджа залага на вратата на Серджио Падт, а пред него в защита Сисиньо, Оливие Вердон, Антон Недялков и новото попълнение Аслак Фон Витри. В халфовата линия ще действат Каули, Якуб Пьотровски и Шоу. В предни позиции ще са Бърнард Текпетей и Кирил Десподов по крилата и централен нападател Игор Тиаго.

Жозе Моуриньо пуска в игра огромна част от титулярните си състезатели. На вратата късмет получава Миле Свилар, в отбраната е главната тройка - Рожер Ибанес, Крис Смолинг и Джанлука Манчини. Като халф бекове излизат Никола Залевски отляво и Зеки Челик отдясно. В халфовата линия ще действат Лоренцо Пелегрини, Неманя Матич и Браян Кристанте. В предни позиции пък са Андреа Белоти и Пауло Дибала.

В третата минута Лудогорец можеше да открие резултата. Десподов се изстреля по левия фланг и се измъкна от Манчини. Останал очи в очи с вратаря крилото обаче реши да подава към Текпетей вместо да стреля, само че пасът се оказа по-дълъг от нужното. 

Последваха равностойни минути, като и двата отбора имаха по няколко положителни офанзиви, само че без да застрашат вратата на противника, написа Sportal.bg.

След 30-ата минута гостите подвигнаха оборотите и постановиха волята си, като стигнаха до няколко положения за гол. Първо Падт трябваше да се намесва при удар на Пелегрини, а при последвалия корнер Манчини нацели гредата, откакто отклони топката с глава.

В края на полувремето Лудогорец още веднъж изравни играта и погледна още веднъж към вратата на Швилар, само че до съдбоносен удар не се стигна.

В първите секунди на втората част Рома бе доста покрай това да открие резултата. Дибала откри отлични Пелегрини, който обаче останал самичък против Падт реши да трансферира вратаря вместо да стреля и сгреши, като прати топката над гредата.

В 72-рата минута на мача Лудогорец откри резултата. Каули бе оставен да навлезе в наказателното поле и с акуратен удар даде предимство на българите.

В 86-ата минута обаче Рома изравни. Центриране на Пелегрини отдясно откри резервата Елдор Шомородов, който с глава направи 1:1. Точка на разногласието сложи Нонато с дебютния си гол за Лудогорец. Той пое пас в наказателното поле и насочи топката с майсторски удар край вратаря в мрежата - 2:1. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР