iStock Първи присъствен учебен ден за малките ученици чрез щадящо тестване.

...
iStock
Първи присъствен учебен ден за малките ученици чрез щадящо тестване.
Коментари Харесай

Първи присъствен учебен ден за малките ученици чрез щадящо тестване

 iStock Първи присъствен образователен ден за дребните възпитаници посредством щадящо тестване. Изследванията би трябвало да бъдат извършени в класните стаи преди часовете. Изискване за децата е да не са яли и пили течности най-малко 30 минути преди теста.

Изследването правят минимум двама души - учители, непедагогически личен състав, медицински лица или доброволци родители. Всички те също би трябвало да имат годен документ. В някои столични учебни заведения в тестването ще се включат и студенти от Медицинския университет.

При позитивен тест на дете, то се изолира от останалите, а в същия ден пробата би трябвало да се повтори, само че този път в лаборатория. Ако резултатът още веднъж е положителен, се карантинира цялата паралелка.

Засега единствено в 13 области учебните заведения имат нужните тестванията и са подготвени да стартират присъствено. Причината за изчезналите количества в другите 15 области е поради несбъднат ангажимент от страна на едната компания снабдител. Въпреки подписания контракт със Здравното министерство, компанията не е доставила нито един тест.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР