iStock На 08.03.2021 г. Агенцията по заетостта стартира първото за 2021

...
iStock
На 08.03.2021 г. Агенцията по заетостта стартира първото за 2021
Коментари Харесай

Провежда се първото за 2021 г. проучване на потребностите на работодателите от работна сила

 iStock На 08.03.2021 година Агенцията по заетостта започва първото за 2021 година изследване на потребностите на работодателите в България от работна мощ. Проучването се осъществя на съображение член 10 от Закона за поощряване на заетостта взаимно с Комисиите по претовареност към Областните препоръки за развиване в 28-те области в страната.

Първото изследване за 2021 година се прави измежду работодатели от образувана национално представителна извадка. Целта е да бъдат обхванати всички браншове на стопанската система, разнообразни по статут и величина предприятия с териториално систематизиране във всички области в страната.

Работодателите от статистическата извадка имат опция да попълнят онлайн анкетен формуляр, в който да посочат с изключение на от какви експерти със приблизително и висше обучение ще имат потребност, какви са потребностите им от служащи без специфична подготовка и фрагменти, притежаващи характерна дееспособност, само че и по какъв начин се е отразило въздействието на епидемиологичната конюнктура върху търсенето или освобождението на работна мощ. Те ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които би трябвало да има търсеният от тях личен състав. Анкетният формуляр ще може да се попълня от 8 март до 16 април 2021 година (вкл.), след което резултатите ще се обобщят и проучват на регионално и национално равнище, като информацията ще бъде оповестена на уеб страницата на Агенцията по заетостта.

Участието е значимо за установяване на политиката за професионално обучение и поощряване на заетостта в региона и страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР