Istock Да се въведе пълна забрана за телесно наказание над деца,

...
Istock
Да се въведе пълна забрана за телесно наказание над деца,
Коментари Харесай

Биенето на деца става престъпление

Istock Да се вкара цялостна възбрана за телесно наказване над деца, криминализиране на домашното принуждение и ефикасна работеща система за предварителна защита и наблюдаване. Това планува план за национална тактика за детето за интервала 2019 - 2030 година, която е оповестена за публично разискване. Една от задачите е да се сътвори система за детско правораздаване, която да пази правата им. Друга пък е въвеждане на възбрана за задържането и лишаването от независимост на деца под 14 години.

Държавата си слага за цел до 2030 година случаите на тормоз, принуждение и експанзия против децата да намалеят на половина. А браковете на деца да са най-малко 70% по-малко. През 2017 година потърпевшите от закононарушения деца са 4106, от които 1811 са под 14 години. Най -разпространено е противозаконното брачно общуване, от което са потърпевши 670 деца. Жертви на произшествия пък са били 223 деца, а на трафик - 39. За същата година прокуратурата е следила общо 2650 закононарушения, осъществени от малолетни.

 

Близо 500 хиляди деца сега живеят в риск от беднотия или обществено изключване. Една от задачите на документа е в предучилищните групи да са обхванати 90% от децата в тази възраст. През 2017 година в детските градини и яслите е имало 52 522 деца, което е едвам 20%.

Държавата си слага за цел да подтиква сериозното мислене и използването на проучвателен метод в образованието на децата. Тя би трябвало да сътвори и условия за образуване на цифрови познания и умения, както и да подтиква гражданско присъединяване на децата в обществото. Една от задачите е и да се основат условия за повишение на просветителните резултати на всеки възпитаник посредством поддръжка за личностното му развиване, учредена на самостоятелните му качества и заложби, оповестява " Канал 3 ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР