Истинското име на третия заподозрян в опита за убийство на

...
Истинското име на третия заподозрян в опита за убийство на
Коментари Харесай

Истинското име на Федотов, третия заподозрян в опита за убийство на Скрипал, е Денис Вячеславович Сергеев

Истинското име на третия обвинен в опита за ликвидиране на съветския двоен сътрудник Сергей Скрипал в Англия е Денис Вячеславович Сергеев. За това оповестява проверяващият уебсайт Bellingcat, който е работил по случая в продължение на 4 месеца дружно с съветското издание ”Инсайдър ” и чешкото ”Респект ”.
Става дума за сътрудник на военното разузнаване на Русия, който от 2010 година се е представял под името Сергей Вячеславович Федотов.

В паспорта на мнимия Федотов е записана датата на раждане на Сергеев – 17 септември 1973 година, само че е заменено мястото. Истинското е бившето военно градче Ушарал в тогавашен Съветски Казахстан, на границата с Китай.

В понеделник българската прокуратура удостовери информацията на Bellingcat, че Федотов е бил три пъти в България през 2015 година. И стартира следствие дали има връзка сред пребиваването му у нас с изказванията на предприемача Емилиян Гебрев, че бил токсичен с вещество от вида " Новичок ".

Bellingcat твърди, че знаково през последните 2 месеца съветските управляващи са прикрили всевъзможни документни доказателства за съществуването и на Денис Сергеев, и на Анатолий Чепига и Александър Мишкин, които са двамата съществени обвинени за атентата против Сергей Скрипал през март предходната година в британския град Солзбъри.

Засега информацията за Сергеев-Федотов не е доказана от други източници.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР