Истинско удоволствие! Чисто, уютно, персонала се грижи за пътниците с

...
Истинско удоволствие! Чисто, уютно, персонала се грижи за пътниците с
Коментари Харесай

Пътник във влак: Слушам министри и шефове на БДЖ и ми идва да ги почна с лопатата

Истинско наслаждение! Чисто, уютно, личния състав се грижи за пасажерите с усмивка. Няма мемоари за социализма, няма граблив Борисов, нито припадания по Путин. Има професионално отношение, надзор и съблюдаване на законите. Как ви звучи, драги шефове на БДЖ и клети българи, жертви на обири и неистини, принудени да пътуват във влакове, които един Господ знае дали ще стигнат до крайната точка без да се възпламенят или да излязат от релсите? Аз съм елементарен пасажер, заплащам си билета и имам право да кажа какво мисля. Може да се съгласите, а може и някоя ругатня да отнеса.

 

Написах няколко неща и ги изпратих до 3-4 уеб страницата, в случай че преценяват драгите публицисти, да ги разгласяват. Драгите же сложа в кавички, тъй като чета през днешния ден по какъв начин се възхищават на вице-премиера Атанас Пеканов, който направил нещо като първа копка, на каквито копки Борисов, а преди него и бай Тошо бяха майстори, на нов железопътния сектор от Петърч до Драгоман. Мисирките с микрофоните разказват като че ли е станало международно знамение. Ще има „ цели “ 17 километра жп-участък. Освен това и рационализация на 4 километра единична жп линия. Направо международен връх!

 

За сведение на медийните мисирки и шефовете от БДЖ тунелът под Ламанша е над 50 километра и влаковете там се движат с над 160 км междинна скорост. Под дъното на морето, драги началници, които нищо не разбирате от това, за което са ви турнали да отговаряте.

 

Нито ред обаче няма за това кои компании ще строят сектора до Драгоман. Кой стои зад тях. Колко милиона ще коства това строителство и какъв брой за платени авансово. Но Пеканов прави разкриване. Ръкопляска му Кристиян Кръстев, който в този момент е началник на НКЖИ и ще държи милионите за въпросния ремонт в ръцете си. Знаете ли кой и какъв специалист е този Кръстев? Доскоро беше заместител на Фандъкова, където нищо смислено не свърши. Сега командва НКЖИ. А на процедура е иподякон от 2014 година и член на Върховния съвет на Българската православна черква. Като го слуша човек а-ха да намерения, че схваща от релси и траверси. Как мислите, дали схваща? Но едни милиони ще се налеят в верните компании, те ще се отчетат нагоре по веригата, а след доста време ще има разкриване на супер съвременна права, по която грохнали локомотиви не могат да вдигнат и 100 километра, нищо че в този момент се хвалят пред пресата, че щели да бъдат 160 километра. Няма да стане.

 

Защото българските железници са москвич в ерата на електрическите автомобили и автономните коли без водач. Само външно имаме железници, в реалност това е отпаднал парк, без съвременни локомотиви и вагони, без модерна инфраструктура, остарели тунели, рискови прави, мостове на 70-80 години.

Това дали го знае и други вице-премиер в служебната власт – Христо Алексиев? Той пък приключил политология. Е в превоза си е паднал тъкмо по специалността… Щото в БДЖ-то всичко е политика от много време. Цял век сме изостанали, със руски локомотиви и болшевишки модел на ръководство. Назначават се комисари, а не експерти.

 

Имаме 28 регионални града, сред всички тях връзките би трябвало да са първо по автомагистрала, само че второ масто със скоростен трен, движещ се по права линия през тунели и мостове. Така е по белия свят, а в Западна европа от 100 години. Тук за 45 години социализъм открихме асфалта и жп транспорта и там спряхме. През  идващите 33 години не разбрахме, че единствено сме ги разкрили. Но се усвоиха стотици милиони. От компании на властта. Това значи, че и след 100 години ще сме на същото дъно. Защото вони на корупция та се не трае.

 

Магистрала няма потребност да има чак сред всички регионални градове - единствено сред някои. Но пътища в положително положение би трябвало да има. Влакове - да, сред всички регионални градове би трябвало да има влакове. Това го схваща всеки човек, приключил колеж. Тези ръководещи, както и предходните и по-предишните ни продават илюзии. Продават ни ги с нашите пари. И ни се смеят зад тила. Представяте ли си, по кое време Пеканов, иподякона Кръстев и политолога Христов ще пътуват по правата до Драгоман с трен? Да ги замерят циганетата край линията и влакът да тръгне с час забавяне, тъй като има проблеми с електрическата мрежа.

 

Затова доста хора да се замислят дали да не емигрират. С еднопосочен билет. Не тъй като някой ще ви забрани да се върнете. Просто, в случай че решите да се върнете, това тук към този момент няма да е България. Ще има нещо като страна, само че ще е като болен човек от рак в финален етап. Просто ще бъдете като евреите преди основаването на Израел – ще би трябвало да се стартира от нула. Ние обаче нали сме потомци на траките, дето били центъра и мозъкът на планетата. Не се чуваме какви нелепости приказваме. Цели цивилизации към този момент не съществуват, а ние се мислим за пъпа на земята.

 

Ние сме кукувица, която се е настанила безсрамно в европейското гнездо и желае да си снесе скапаното яйце. Мързеливи и търпеливи. Возете се на съвременни влакове, модел москвич. Искате всичко наготово – ето ви нова права от 17 километра до Драгоман. Президентът да разгласи народен празник, да има заря, да се цитира какво е споделил Ботев за българските влакове… Скапана работа сме.

 

Но като се качвате на „ новия “ трен по новото трасе, носете си свещи, с цел да се молите да не се подпали локомотива. Вече изгоряха няколко за броени дни по Коледа и нова година. Важното е да се усвоят европейските пари.

Ще ви кажа какво е модерното БДЖ сега: Никога неремонтирани вагони и локомотиви, в никакъв случай непочистени, груби, елементарни. Който пътува с БДЖ знае, че лятото е сауна, зимата е студ, всевъзможни простаци вилнеят из вагоните, гаврят се с хората, а МВР-то все го няма. МВР-то все желае по-големи заплати…

 

И в случай че публицистите си създадат труда да ревизират обществено наличните контракти за ремонт ще видят, че горят както ремонтирани, по този начин и неремонтирани локомотиви. Как може управлението на БДЖ да не знае какво е положението на подвижният състав, и да не бъде осъдено от ИА „ Железопътна администрация? Защо в материалите по следствие на запалванията липсва информация за качеството на електрозахранването подавано от мрежата на НКЖИ? А за качеството на релсите. Защо се крие тази информация от жителите? Какво му е на зареждането? Високо напрежение, 27 500 волта, номинално 25 000 волта, с 16 2/3 херца, доколкото си припомням от електротехникума. Обаче разните там кабели и изолатори дали са сменяни в локомотивите, откогато са създадени? Пеканов, Христов и Кръстев ли да ни кажат? Няма метод, те са заети хора, не ги закачайте. Направо ми идва да взема лопатата и да си поговоря с тия баровци, дето схващат единствено от „ асимилиране “.

 

Обикновен пасажер, който не желае да се изписва името му.

Безименен, само че пострадал като хиляди други

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР