Истинско произведение на кулинарното изкуство - впечатляваме с идея за

...
Истинско произведение на кулинарното изкуство - впечатляваме с идея за
Коментари Харесай

Празнични хапки с кюфтенца, фарфале и сос Терияки

Истинско произведение на кулинарното изкуство - впечатляваме с концепция за празнични хапки с кюфтенца, фарфале и сос Терияки

Необходими Продукти

Сос Терияки


● соев сос - 50 г
● оризов оцет - 15 г
● мед - 1 ч.л. (около 10 г) течен, естествен
● саке - 25 г изсъхнало оризово вино
● мирин - 25 г сладко оризово вино
● царевично нишесте - 1/2 ч.л.

Кюфтенца


● кайма - 250 г примес
● тиквички - 100 г без сърцевината, небелена
● гъби - 4 - 5 бр. печурки
● чесън - 1 скилидка
● изсъхнал самун - 25 - 30 г пълнозърнест
● яйца - 1 бр.
● рикота - 40 г
● сол - 1/2 ч.л. или на усет
● черен пипер - 2 щипки, прясно надробен
● магданоз - 5 стръка, листата

Още


● фарфале - 30 - 40 г паста
● босилек - към 20 свежи листа
● брашно - за овалване
● олио - за пържене

Начин на подготвяне

Пригответе сос Терияки, като смесите и разбиете хубаво всички посочени за него артикули. Варете на спокоен огън при отворен похлупак 5 минути или до момента в който леко се сгъсти. По предпочитание може да го напълните в кухненски биберон, откакто леко поизстине и по този начин елементарно ще може да го нанасяте върху предястието, което ще приготвим.

За кюфтенцата смелете в блендер сухия пълнозърнест самун с чесъна и листенцата магданоз. Отделно смелете тиквичката с гъбите, почистени с влажна забрадка или обелени, само че не измити във вода, с цел да не се напояват. Не би трябвало да стават на каша, а на ситни късчета. Сложете ги при каймата дружно с яйцето, хлебната примес, черния пипер, солта и рикотата.

Омесете хубаво и оставете в ледник да стегне и се овкуси добре. Понякога оставям за една нощ и на другия ден е по-ароматна.

Сварете пастата фарфале в подсолена вода и отцедете. Може да разбъркате с малко зехтин, с цел да не слепва и изсъхва, до момента в който изстива.

От сместа за кюфтенцата оформяйте топчета колкото орех или малко по- огромни. Правете го с леко навлажнени длани, с цел да не ви лепне. Овалвайте в брашно и пържете в загрято на сдържан огън олио до златист тен.

Готовите кюфтенца изваждайте върху кухненска хартия.

За да монтирате вашите ефектни празнични хапки вземете към 20 клечки за зъби или дребни дървени шишчета. Набождайте първо панделка фарфале, след това листо пресен босилек и най-после кюфтенце. Полейте със соса Терияки вашите празнични хапки с кюфтенца, фарфале и поднесете на вашата изискана софра.

Добър вкус и Весели празници!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР