Истинско чудо! Така онколози от Пловдив описват случая на жена

...
Истинско чудо! Така онколози от Пловдив описват случая на жена
Коментари Харесай

Болна от рак жена е чудо на медицината 

Истинско знамение! Така онколози от Пловдив разказват случая на жена от Батак, която без химиотерапия живее с рак повече от 20 година Въпреки тежкото заболяване и благодарение на лекарите пациентката се усеща добре.
„ Аз знам, че това е просто миг от живота ми, който би трябвало да приема. Вярваща съм, имам вяра в силата, която я има и ми оказва помощ. Поеха ме положителни лекари, на които цялостен живот ще бъда признателна “, споделя Добринка Христоскова от Батак. Тя има метастатичен рак – с разсейки в костите. Твърди, че живее без болежка и страдалчество, усеща се добре, грижи се за себе си и не стопира да благодари на медици, с които я е срещнала ориста.

Сред дамите най-често срещаният рак е този на гърдата. При Добринка той се е появил с болежка и зачервяване. Не е била на профилактични прегледи преди тези първи признаци, тъй като не е имала недоволства. След интервенцията се среща с медицинския онколог доктор Антоанета Томова, която продължава да я лекува и до през днешния ден. Д-р Томова е уверена, че във всеки човек е заложен капацитет самичък да се оправи освен с рака, само че и с други болести. А нейната задача е да разкрие този капацитет.

„ Имам пациенти с костни разсейки, които ги държа живи над 10, 15, 20 години. Имам истории с благополучен край. Искам да ги опиша, да вдъхновя хората и да им кажа, че нищо не е изгубено, че всеки ден носи нови благоприятни условия, че организмът е динамично нещо. Докато пациентът желае да живее, има дух да живее и да се бори и до момента в който фамилията го поддържа и до момента в който има отсреща здравен екип, доктор експерт, на който да му пука за пациента, нищо не е изгубено “, уверена е доктор Томова. ретро бг


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР