Истински важният отчет е този за бюджета на НЗОК. Какво

...
Истински важният отчет е този за бюджета на НЗОК. Какво
Коментари Харесай

Крие ли се същественият проблем с финансовото състояние на здравната система, пита депутат

Истински значимият доклад е този за бюджета на НЗОК. Какво е финансовото положение на Касата?
Това попита аместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Движение за права и свободи доктор Нигяр Джафер по време на разискването на годишния отчет на НЗОК за 2017 година
По думите ѝ в този доклад е разказано, че постоянно изменящата се нормативна среда е спънка .
„ В тази зала има най-малко няколко души, които знаят, че този отчет за активността на НЗОК би трябвало да върви с един различен по-голям отчет, по-голям доклад – за бюджета на НЗОК , където са същинските проблеми .
" 2017 година е времето на безспорната законодателна вакханалия в региона на опазването на здравето. Задаваме още веднъж въпроса – по кое време Комисията по бюджет и финанси ще благоволи да прегледа отчетите за 2016 и 2017 г . Комисията по опазване на здравето направи нужното.
Нима всичко в системата на опазването на здравето е добре, всичко е подредено и няма потребност от разбор? Целта на законодателното изпитание да се изискат такива доклади и да се направи разбор в този интервал “, изясни доктор Джафер.
Тя добави, че през 2017 година се сменят трима шефове на НЗОК .
По думите ѝ този доклад препотвърждава това, че не се показва финансовото положение на здравната система . Това е годината, в която се оформя казусът с големия размер на неизплатените разноски към лечебни заведения в чужбина “, обърна внимание доктор Джафер.
Според нея, в случай че правилата на обективност са водещи, Комисията по бюджет и финанси е трябвало да прегледа този бюджет и да не го одобри.„ Може би по тази причина не внасяте този доклад и не го разглеждате “, добави националният представител от Движение за права и свободи.
Тя попита също какво надзирава в действителност Надзорния съвет на Касата, както и какво става със здравноосигурителния модел и по кое време той ще бъде разискван и признат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР