Истински празник в ромската махала в Симитли. Вчера по подов

...
Истински празник в ромската махала в Симитли. Вчера по подов
Коментари Харесай

Кметът Апостол Апостолов на Гергьовден в ромската махала в Симитли

Истински празник в ромската махала в Симитли. Вчера по подов Гергьовден, нашите другари роми в Симитли се веселиха от сърце и душа във връзка празника, който назовават към момента Гюргьовица или Едерлез. От дребни до огромни демонстрираха своите танцови умения и се веселиха от сърце.

Още от ранните часове на деня се чуваха ритмични мелодии, с които дадоха старт на огромната забава. Традиционно, празникът продължава 3 дни и музиката не стопира до момента в който ромите не изпратят Свети Георги.

Начело с всички празнуващи на хорото бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който поздрави своите другари от ромската махала в Симитли, като им пожела да бъдат живи и здрави и да не престават да се поддържат и почитат както е било до момента. „ Веселете се от сърце! Бъдете все по този начин същински! Честит празник! ".

На празненството бяха и националният представител Стефан Апостолов, ръководителят на локалния парламент Вилимир Александров, както и доста близки и другари на празнуващите.

Малки и пораснали, девойки и момчета, честваха, танцуваха без пауза и за следващ път демонстрираха същинското лице на веселбата, когато е празник. Дълги хора и кръшни кючеци безспирно съпровождаха празника.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР